FIFA: Trojica protiv Blatera!

Izborna komisija Međunarodne fudbalske federacije saopštila je da je konkurs zatvoren i da su trojica kandidata u trci sa aktuelnim predsednikom za fotelju prvog čoveka FIFA.

Fudbal 02.02.2015 | 22:00
FIFA: Trojica protiv Blatera!

Poslednjih meseci mnogo se govorilo o tome ko će sve podneti kandidaturu za mesto predsednika FIFA. U priči je bilo mnogo kandidata, ali su na kraju ostala samo četvorica.

Izborna komisija Međunarodne fudbalske federacije saopštila je da je primila kandidaturu aktuelnog predsednika te organizacije Sepa Blatera, jordanskog princa Ali Bin Al Huseina, bivšeg portugalskog fudbalera Luisa Figa i prvog čoveka Holandske fudbalske federacije Mihaela van Praga.

Francuz Žerom Šampanj ispao je iz trke, jer nije imao podršku pet fudbalskih federacija koja je bila neophodna kako bi se kandidovao.

Prema ocenama analitičara najveće šanse i dalje se daju aktuelnom predsedniku Sepu Blateru, 78-godišnjem Švajcarcu, koji se kandidovao za peti mandat na čelu FIFA. On je osmi predsednik FIFA i na toj poziciji je od 1998. godine.

Prema očekivanjima, Blater će dobiti većinu glasova iz Azije, Afrije i Južne Amerike. Evropska fudbalska federacija (UEFA) još nije javno objavila kojeg kandidata će podržati na izborima za predsednika FIFA koji će biti održani 29. maja u Cirihu.

Komentari / 0

Ostavite komentar