Кеш: ''Топљење'' Марија; Болитијери: Новак најкомплетнији икад!

Бивши аустралијски тенисер Пат Кеш изјавио је да се Британац Енди Мари потпуно „истопио“ у финалу Аустралијан опена против Новака Ђоковића. Чувени тениски стручњак Ник Болитијери оценио је да је Новак Ђоковић најкомплетнији играч кога је гледао у животу.

Тенис 02.02.2015 | 17:40
Кеш: ''Топљење'' Марија; Болитијери: Новак најкомплетнији икад!

Мари је по четврти пут изгубио финале Отвореног првенства Аустралије, пошто је Ђоковић славио резултатом 7:6, 6:7, 6:3, 6:0.

„Потребан му је добар, озбиљан поглед у огледало како би средио главу. Није пружио велику борбу, није. Не бојите у ружичасту нијансу“, рекао је Кеш.

Мари је освојио Вимблдон и УС опен, али већ четврти пут није успео да дође до титуле на Ози опену. Одиграо је прво Грен слем финале од операције леђа, али шампион из 1987. године сматра да би Енди требало да буде разочаран начином на који је узгубио.

„Истопио се, потпуно је пао. Осећаће се као да је све изневерио, али мора све сагледати и рећи: ’Више овако не могу’. Све је по њега кренуло низбрдо када је једном изгубио концентрацију, а у четвртом сету је све ишло против њега“, додао је Аустралијанац.

Кеш је навео да разуме како се Британац тренутно осећа.

„Жао ми га је, он је озбиљно добар тенисер, али да би постао врхунски – мораће да поправи те ствари. Мора да се концентрише на то зашто се истопио, ако поради на томе, можемо га поново видети са вимблдонским пехаром“, закључио је Кеш.

"Новака је милина гледати како игра, он је свакако најкомплетнији играч кога сам видео", рекао је Болитијери на Твитеру о српском тенисеру који је у недељу освојио пети грен слем трофеј у Мелбурну и тако ушао у историју као најуспешнији тенисер на том турниру у Опен ери.

Некадашњи седмоструки грен слем шампион Матс Виландер, који иначе није наклоњен Ђоковићу, рекао је да Србин сада има шансе да по броју освојених грен слем титула стигне Рафаела Надала и Пита Сампраса који имају по 14 трофеја.

Виландер је оценио да Ђоковић очигледно има "тајно оружје" за Аустралијан Опен, кога је до сада освајао 2008, 2011, 2012, 2013. и 2015.

Амерички "Њујорк тајмс" је нагласио да је Ђоковић освојио Аустралијан опен "јер је имао хладнију главу од Мареја".

"Ђоковићева победа, која је на почетку изгледала тако тешко, а на крају се завршила лако, донела му је осму грен слем титулу у каријери. Ђоковић је имао хладнију главу у критичним тренуцима меча. За разлику од њега, Мареја су победиле емоције, које није могао да контролише. Управо је та разлика пресудила", оценио је "Њујорк тајмс".

Коментари / 0

Оставите коментар