Keš: ''Topljenje'' Marija; Bolitijeri: Novak najkompletniji ikad!

Bivši australijski teniser Pat Keš izjavio je da se Britanac Endi Mari potpuno „istopio“ u finalu Australijan opena protiv Novaka Đokovića. Čuveni teniski stručnjak Nik Bolitijeri ocenio je da je Novak Đoković najkompletniji igrač koga je gledao u životu.

Tenis 02.02.2015 | 17:40
Keš: ''Topljenje'' Marija; Bolitijeri: Novak najkompletniji ikad!

Mari je po četvrti put izgubio finale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je Đoković slavio rezultatom 7:6, 6:7, 6:3, 6:0.

„Potreban mu je dobar, ozbiljan pogled u ogledalo kako bi sredio glavu. Nije pružio veliku borbu, nije. Ne bojite u ružičastu nijansu“, rekao je Keš.

Mari je osvojio Vimbldon i US open, ali već četvrti put nije uspeo da dođe do titule na Ozi openu. Odigrao je prvo Gren slem finale od operacije leđa, ali šampion iz 1987. godine smatra da bi Endi trebalo da bude razočaran načinom na koji je uzgubio.

„Istopio se, potpuno je pao. Osećaće se kao da je sve izneverio, ali mora sve sagledati i reći: ’Više ovako ne mogu’. Sve je po njega krenulo nizbrdo kada je jednom izgubio koncentraciju, a u četvrtom setu je sve išlo protiv njega“, dodao je Australijanac.

Keš je naveo da razume kako se Britanac trenutno oseća.

„Žao mi ga je, on je ozbiljno dobar teniser, ali da bi postao vrhunski – moraće da popravi te stvari. Mora da se koncentriše na to zašto se istopio, ako poradi na tome, možemo ga ponovo videti sa vimbldonskim peharom“, zaključio je Keš.

"Novaka je milina gledati kako igra, on je svakako najkompletniji igrač koga sam video", rekao je Bolitijeri na Tviteru o srpskom teniseru koji je u nedelju osvojio peti gren slem trofej u Melburnu i tako ušao u istoriju kao najuspešniji teniser na tom turniru u Open eri.

Nekadašnji sedmostruki gren slem šampion Mats Vilander, koji inače nije naklonjen Đokoviću, rekao je da Srbin sada ima šanse da po broju osvojenih gren slem titula stigne Rafaela Nadala i Pita Samprasa koji imaju po 14 trofeja.

Vilander je ocenio da Đoković očigledno ima "tajno oružje" za Australijan Open, koga je do sada osvajao 2008, 2011, 2012, 2013. i 2015.

Američki "Njujork tajms" je naglasio da je Đoković osvojio Australijan open "jer je imao hladniju glavu od Mareja".

"Đokovićeva pobeda, koja je na početku izgledala tako teško, a na kraju se završila lako, donela mu je osmu gren slem titulu u karijeri. Đoković je imao hladniju glavu u kritičnim trenucima meča. Za razliku od njega, Mareja su pobedile emocije, koje nije mogao da kontroliše. Upravo je ta razlika presudila", ocenio je "Njujork tajms".

Komentari / 0

Ostavite komentar