Спријечена катастрофа над Београдом!

Јаки олујни ветрови, киша и град, никако нису дозвољавали да авион Ер Србије који је летео из Рима слети, али је захваљујући искусном пилоту, који је на крају успео да се избори са несвакидашњим временским неприликама, драми дошао крај и авион је слетео на аеродром Никола Тесла у Београду.

Србија 02.02.2015 | 13:13
Спријечена катастрофа над Београдом!

Путници који су путовали “Ер Србијом” из Рима у Београд преживели су праву драму. Авион је чак 40 минута кружио изнад Београда јер му изузетно јаки олујни ветрови, киша и град, никако нису дозвољавали да слети на писту београдског Аеродорома “Никола Тесла”.

Само захваљујући искусном пилоту, који је на крају успео да се избори са несвакидашњим временским неприликама у петак касно увече над Београдом, драми је и дошао крај.

– Четрдесет минута трајало је филмско маневрисање над Београдом у покушају да слетимо, и то у ненормалним временским условима. А изгледало је буквално овако – три пута покушавамо да слетимо и у последњем тренутку одустајемо, успињући се са великом муком. Пркосимо ветру којхи нас носи као перо, док се авион тресе… Пропадамо… У потпуном смо мраку… Обилазимо Авалу први пут, па други, а онда и трећи пут. Више не видимо ништа, само се успињемо, са тешком муком. И нико нам се више не обраћа. Град туче као луд, а прозоре магли киша – прича саговорница.

Она каже да је помислила да је ово крај.– Први пут у животу сам помислила – готово је. Чује се врисак, некоме је позлило. Мајстори из кабине праве маневар удесно, осећаш да се авион окреће око своје осе, скоро па за 180 степени. Е, то сам видела само на филму. Четврти пут чујем – Цабин цреw, плеасе таке yоур сеатс фор ландинг, само што је сада глас капетана пискутав и нервозан. Али преживесмо – испричала је једна од путница која је своју причу поделила и са корисницима друштвених мрежа.

Авион је слетео свега неколико минута пре поноћи. Иначе, сви авиони су слетали од Авале јер од Добановаца није било могуће због града и јаког ветра.

– Требали је да слетимо у 22.15, али смо из Рима каснили отприлике неких пола сата јер су и тамо због ветрова затворили готово цео аеродром и оставили само једну линију за узлетање. Било је гадно. Добро је да се пилот уопште одлучио на слетање. Ономе ко је управљао авионом честитам и захваљујем се. Имамо најбоље пилоте. Иначе, симпатична ни је била персерка Невена која је “аутоматизованим” гласом, на крају, кад смо коначно слетели, рекла “надам се да вам је лет са нама био пријатан – наводи саговорница.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

СССС

02.02.2015 11:06

БРАВО МАЈСТОРЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Акабиба

02.02.2015 11:13

Пусти ба супље, све измисљено као и увек.

Name

ФАА

02.02.2015 11:22

Штета је потрошити гориво па слетити на алтернативни аеродром и возити се бусом пар сати назад, пуно је боље ризиковати животе и авион да слетиш по сваку цијену... Вјештина да, али промисљена акција нула бодова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рс

02.02.2015 11:48

Сто ниси слетио у Требиње,али ипак добро је сви сте зиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јолу

02.02.2015 11:57

Супер је када написте сензационалну вијест: "Драма над Београдом"... То се врло цесто десава на многим аеродромима у Европи и свијету. Али битно је да имате "сензацију"... И да направите драматургију од зивота. И подигнете притисак мојим старим родитељима када год сједнем у авион.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фрањо

02.02.2015 13:47

опет ОЛУЈА

ОДГОВОРИТЕ
Name

сандзаклија

02.02.2015 22:35

Браво мајсторе

ОДГОВОРИТЕ