Spriječena katastrofa nad Beogradom!

Jaki olujni vetrovi, kiša i grad, nikako nisu dozvoljavali da avion Er Srbije koji je leteo iz Rima sleti, ali je zahvaljujući iskusnom pilotu, koji je na kraju uspeo da se izbori sa nesvakidašnjim vremenskim neprilikama, drami došao kraj i avion je sleteo na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu.

Srbija 02.02.2015 | 13:13
Spriječena katastrofa nad Beogradom!

Putnici koji su putovali “Er Srbijom” iz Rima u Beograd preživeli su pravu dramu. Avion je čak 40 minuta kružio iznad Beograda jer mu izuzetno jaki olujni vetrovi, kiša i grad, nikako nisu dozvoljavali da sleti na pistu beogradskog Aerodoroma “Nikola Tesla”.

Samo zahvaljujući iskusnom pilotu, koji je na kraju uspeo da se izbori sa nesvakidašnjim vremenskim neprilikama u petak kasno uveče nad Beogradom, drami je i došao kraj.

– Četrdeset minuta trajalo je filmsko manevrisanje nad Beogradom u pokušaju da sletimo, i to u nenormalnim vremenskim uslovima. A izgledalo je bukvalno ovako – tri puta pokušavamo da sletimo i u poslednjem trenutku odustajemo, uspinjući se sa velikom mukom. Prkosimo vetru kojhi nas nosi kao pero, dok se avion trese… Propadamo… U potpunom smo mraku… Obilazimo Avalu prvi put, pa drugi, a onda i treći put. Više ne vidimo ništa, samo se uspinjemo, sa teškom mukom. I niko nam se više ne obraća. Grad tuče kao lud, a prozore magli kiša – priča sagovornica.

Ona kaže da je pomislila da je ovo kraj.– Prvi put u životu sam pomislila – gotovo je. Čuje se vrisak, nekome je pozlilo. Majstori iz kabine prave manevar udesno, osećaš da se avion okreće oko svoje ose, skoro pa za 180 stepeni. E, to sam videla samo na filmu. Četvrti put čujem – Cabin crew, please take your seats for landing, samo što je sada glas kapetana piskutav i nervozan. Ali preživesmo – ispričala je jedna od putnica koja je svoju priču podelila i sa korisnicima društvenih mreža.

Avion je sleteo svega nekoliko minuta pre ponoći. Inače, svi avioni su sletali od Avale jer od Dobanovaca nije bilo moguće zbog grada i jakog vetra.

– Trebali je da sletimo u 22.15, ali smo iz Rima kasnili otprilike nekih pola sata jer su i tamo zbog vetrova zatvorili gotovo ceo aerodrom i ostavili samo jednu liniju za uzletanje. Bilo je gadno. Dobro je da se pilot uopšte odlučio na sletanje. Onome ko je upravljao avionom čestitam i zahvaljujem se. Imamo najbolje pilote. Inače, simpatična ni je bila perserka Nevena koja je “automatizovanim” glasom, na kraju, kad smo konačno sleteli, rekla “nadam se da vam je let sa nama bio prijatan – navodi sagovornica.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

SSSS

02.02.2015 11:06

BRAVO MAJSTORE

ODGOVORITE
Name

Akabiba

02.02.2015 11:13

Pusti ba suplje, sve izmisljeno kao i uvek.

Name

FAA

02.02.2015 11:22

Šteta je potrošiti gorivo pa sletiti na alternativni aerodrom i voziti se busom par sati nazad, puno je bolje rizikovati živote i avion da sletiš po svaku cijenu... Vještina da, ali promisljena akcija nula bodova.

ODGOVORITE
Name

rs

02.02.2015 11:48

Sto nisi sletio u Trebinje,ali ipak dobro je svi ste zivi.

ODGOVORITE
Name

jolu

02.02.2015 11:57

Super je kada napiste senzacionalnu vijest: "Drama nad Beogradom"... To se vrlo cesto desava na mnogim aerodromima u Evropi i svijetu. Ali bitno je da imate "senzaciju"... I da napravite dramaturgiju od zivota. I podignete pritisak mojim starim roditeljima kada god sjednem u avion.

ODGOVORITE
Name

Franjo

02.02.2015 13:47

opet OLUJA

ODGOVORITE
Name

sandzaklija

02.02.2015 22:35

Bravo majstore

ODGOVORITE