Искасапљен због дуга зеленашима?

После ставичног злочина у београдском насељу Миријево данашња србијанска штампа преноси језиве детаље убиства. Полиција претпоставља да је Драго Машуловић (61) ликвидиран због наводног дуга јер се бавио грађевинским пословима.

Србија 02.02.2015 | 10:15
Искасапљен због дуга зеленашима?

Искомадано тело Драга Машуловића, оца некадашњег кошаркаша Владимира Машуловића, који је играо за КК Црвена Звезда, пронађено је јуче око 12.45 у београдском насељу Миријево у подземној гаражи.

Тело без руку и ногу је пронађено у подруму зграде у улици Јованке Радаковић 80. Претпоставља се да је Машуловић најпре свирепо мучен, а потом да му је убица исекао ноге и руке.

Труп је послат на обдукцију, где треба да се утврде сумње да ли је Драго жив мучен и када је смрт наступила, пише "Ало".

Полиција не искључује могућност да је Драго негде другде убијен, а да је само његово тело донето у простор који му је служио као магацин.

Такође се не искључује могућност да су убица или убице екстремитете понели са собом како би доказали да су обавили посао.

Унакажен леш пронашли су станари зграде и одмах позвали полицију. Велики број инспектора започео је истрагу, док су форензичари тргали за материјлним доказима. Из гараже је заплењен Драгов „ауди тт“, на којем су пронађени отисци.

Полиција претпоставља да је Драго ликвидиран због наводног дуга јер се бавио грађевинским пословима. Током трајања полицијског увиђаја све време је био присутан и један од Драгових синова, који је нем и блед у лицу само нервозно шетао. Убрзо су стигли његови рођаци, који су са неверицом гледали према улазу у зграду.

Док је још трајао полицијски увиђај, инспектори су замолили Драговог сина да са њима оде у полицијску станицу како би им помогао, односно пружио додатне информације о његовом кретању. Овакав злочин са јасном поруком некоме ни многе искусне оперативце полиције није оставио равнодушним.

Наиме, сумња се да је Драго због свог пословања око изградње запао у финансијске проблеме, односно да је наводно узео новац на зајам од зеленаша. Истражни органи не искључују могућност да се између Драга и тих зеленаша догодила свађа, односно да је престао да им исплаћује новац, а да су га потом они убили.

На блиндираним вратима просторије где је Драго пронађен нису се могли чути трагови обијања, сходно томе засада постоје две теорије.

Прва је да се Драго с неким кога је познавао се довезао до магацина где је и убијен, а друга да је убица Драга убио на неком другом месту, па га је упаково у његов аутомобил и онда га оставио у подрумској просторији у коју се улази из гараже.

Према наводима саговорника из истраге, једно је сигурно, а то је да је убица, или убице, хтео да се пронађе Драгов леш.

Он је још напоменуо да су врата подрума, односно магацина, била одшкринута, што говори у прилог сумњи да су егзекутори желели да леш буде пронађен у скорије време и да су тиме послали јасну поруку, наводи "Ало".

Драго Машуловић у мају 2009. године доспео је у центар пажње након што је однео кошеве са Малог Калемегдана због дуга КК Црвена звезда према његовом сину Владимиру. Неколико пута је био спречен у томе, али је крајем маја те године ипак успео у својој намери.

Црвено-бели су се тада налазили у дугу од око 16 милиона евра, а потраживања бившег центра Владимира Машуловића износила су око 25.000 евра. Иначе, горостасни центар је у Звезди играо 2003. године, али није имао запаженију улогу.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

обука

02.02.2015 09:54

Ма то неко вјежба за ратишта исламске државе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ето

02.02.2015 12:55

Видис како се мрзња ствара и дефинитивно једна страна увијек у негативу ставља, ти ниси нормалан. Ста то банде, кољаца и мафијаса нема по другим мјестима. Иди лијеци се кретену један.

Name

перица

02.02.2015 12:56

Није ово био нацин да би се паре наплатиле. Али, ста урадити приватницима који по једној особи дугују по 10 000 евра, а нема никакве имовине на себи. Нека сви добро размисле. Ово је стравицно да стравицније не мозе бити, али је стравицно имати толико зарадјено а немозес их наплатити.

ОДГОВОРИТЕ