Iskasapljen zbog duga zelenašima?

Posle stavičnog zločina u beogradskom naselju Mirijevo današnja srbijanska štampa prenosi jezive detalje ubistva. Policija pretpostavlja da je Drago Mašulović (61) likvidiran zbog navodnog duga jer se bavio građevinskim poslovima.

Srbija 02.02.2015 | 10:15
Iskasapljen zbog duga zelenašima?

Iskomadano telo Draga Mašulovića, oca nekadašnjeg košarkaša Vladimira Mašulovića, koji je igrao za KK Crvena Zvezda, pronađeno je juče oko 12.45 u beogradskom naselju Mirijevo u podzemnoj garaži.

Telo bez ruku i nogu je pronađeno u podrumu zgrade u ulici Jovanke Radaković 80. Pretpostavlja se da je Mašulović najpre svirepo mučen, a potom da mu je ubica isekao noge i ruke.

Trup je poslat na obdukciju, gde treba da se utvrde sumnje da li je Drago živ mučen i kada je smrt nastupila, piše "Alo".

Policija ne isključuje mogućnost da je Drago negde drugde ubijen, a da je samo njegovo telo doneto u prostor koji mu je služio kao magacin.

Takođe se ne isključuje mogućnost da su ubica ili ubice ekstremitete poneli sa sobom kako bi dokazali da su obavili posao.

Unakažen leš pronašli su stanari zgrade i odmah pozvali policiju. Veliki broj inspektora započeo je istragu, dok su forenzičari trgali za materijlnim dokazima. Iz garaže je zaplenjen Dragov „audi tt“, na kojem su pronađeni otisci.

Policija pretpostavlja da je Drago likvidiran zbog navodnog duga jer se bavio građevinskim poslovima. Tokom trajanja policijskog uviđaja sve vreme je bio prisutan i jedan od Dragovih sinova, koji je nem i bled u licu samo nervozno šetao. Ubrzo su stigli njegovi rođaci, koji su sa nevericom gledali prema ulazu u zgradu.

Dok je još trajao policijski uviđaj, inspektori su zamolili Dragovog sina da sa njima ode u policijsku stanicu kako bi im pomogao, odnosno pružio dodatne informacije o njegovom kretanju. Ovakav zločin sa jasnom porukom nekome ni mnoge iskusne operativce policije nije ostavio ravnodušnim.

Naime, sumnja se da je Drago zbog svog poslovanja oko izgradnje zapao u finansijske probleme, odnosno da je navodno uzeo novac na zajam od zelenaša. Istražni organi ne isključuju mogućnost da se između Draga i tih zelenaša dogodila svađa, odnosno da je prestao da im isplaćuje novac, a da su ga potom oni ubili.

Na blindiranim vratima prostorije gde je Drago pronađen nisu se mogli čuti tragovi obijanja, shodno tome zasada postoje dve teorije.

Prva je da se Drago s nekim koga je poznavao se dovezao do magacina gde je i ubijen, a druga da je ubica Draga ubio na nekom drugom mestu, pa ga je upakovo u njegov automobil i onda ga ostavio u podrumskoj prostoriji u koju se ulazi iz garaže.

Prema navodima sagovornika iz istrage, jedno je sigurno, a to je da je ubica, ili ubice, hteo da se pronađe Dragov leš.

On je još napomenuo da su vrata podruma, odnosno magacina, bila odškrinuta, što govori u prilog sumnji da su egzekutori želeli da leš bude pronađen u skorije vreme i da su time poslali jasnu poruku, navodi "Alo".

Drago Mašulović u maju 2009. godine dospeo je u centar pažnje nakon što je odneo koševe sa Malog Kalemegdana zbog duga KK Crvena zvezda prema njegovom sinu Vladimiru. Nekoliko puta je bio sprečen u tome, ali je krajem maja te godine ipak uspeo u svojoj nameri.

Crveno-beli su se tada nalazili u dugu od oko 16 miliona evra, a potraživanja bivšeg centra Vladimira Mašulovića iznosila su oko 25.000 evra. Inače, gorostasni centar je u Zvezdi igrao 2003. godine, ali nije imao zapaženiju ulogu.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

obuka

02.02.2015 09:54

Ma to neko vježba za ratišta islamske države

ODGOVORITE
Name

Eto

02.02.2015 12:55

Vidis kako se mrznja stvara i definitivno jedna strana uvijek u negativu stavlja, ti nisi normalan. Sta to bande, koljaca i mafijasa nema po drugim mjestima. Idi lijeci se kretenu jedan.

Name

perica

02.02.2015 12:56

Nije ovo bio nacin da bi se pare naplatile. Ali, sta uraditi privatnicima koji po jednoj osobi duguju po 10 000 evra, a nema nikakve imovine na sebi. Neka svi dobro razmisle. Ovo je stravicno da stravicnije ne moze biti, ali je stravicno imati toliko zaradjeno a nemozes ih naplatiti.

ODGOVORITE