Кривична пријава због покушаја отимања "Курира"

Власник новина "Курир" Радисав Родић саопштио је данас да је поднео кривичну пријаву против бившег председника Србије и Демократске странке Бориса Тадића и још 22 особе јер су хтели да му, како тврди, отму тај дневни лист уз помоћ "хапшења и уцена".

Србија 01.02.2015 | 18:45
Кривична пријава због покушаја отимања "Курира"

Родић је на конференцији за новинаре рекао да је кривичину пријаву поднео Тужилаштву за организовани криминал и да очекује да ће надлежни брзо реаговати.

Он је, називајући особе против које је поднео кривичну пријаву "организованом криминалном групом, злочиначким удружењем, терористичком групом..." рекао и да је у протекла три дана примо многе претње али да није желео да одустане.

Родић каже да њему лично не треба ништа али да "народ треба да зна какву је власт имао" како "ова садашња и свака будућа власт не би била иста таква".
"Ко год да се борио за власт и био опозоција дошао је код мене и казао "Рајо помагај"...а када дође на власт више ме не познаје и труди се да ме омаловажава", рекао је он.

Кривична пријава поднета је и против бивших министара и функционера ДС Душана Петровића, Снежане Маловића, Драгана Ђиласа, некадашњег министра и лидера УРС-а Млађана Динкића, бившег министра Саше Радуловића...

У кривицној пријави подељеној новинарима се наводи да постоји основана сумња да је та "организована криминалан група" извршила 22 кривична дела међу којима и "трговина, утицаје, принуда,изнуђивање исказа, злостављање и мучење, превара, давање лажног исказа..."

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар