Krivična prijava zbog pokušaja otimanja "Kurira"

Vlasnik novina "Kurir" Radisav Rodić saopštio je danas da je podneo krivičnu prijavu protiv bivšeg predsednika Srbije i Demokratske stranke Borisa Tadića i još 22 osobe jer su hteli da mu, kako tvrdi, otmu taj dnevni list uz pomoć "hapšenja i ucena".

Srbija 01.02.2015 | 18:45
Krivična prijava zbog pokušaja otimanja "Kurira"

Rodić je na konferenciji za novinare rekao da je krivičinu prijavu podneo Tužilaštvu za organizovani kriminal i da očekuje da će nadležni brzo reagovati.

On je, nazivajući osobe protiv koje je podneo krivičnu prijavu "organizovanom kriminalnom grupom, zločinačkim udruženjem, terorističkom grupom..." rekao i da je u protekla tri dana primo mnoge pretnje ali da nije želeo da odustane.

Rodić kaže da njemu lično ne treba ništa ali da "narod treba da zna kakvu je vlast imao" kako "ova sadašnja i svaka buduća vlast ne bi bila ista takva".
"Ko god da se borio za vlast i bio opozocija došao je kod mene i kazao "Rajo pomagaj"...a kada dođe na vlast više me ne poznaje i trudi se da me omalovažava", rekao je on.

Krivična prijava podneta je i protiv bivših ministara i funkcionera DS Dušana Petrovića, Snežane Malovića, Dragana Đilasa, nekadašnjeg ministra i lidera URS-a Mlađana Dinkića, bivšeg ministra Saše Radulovića...

U krivicnoj prijavi podeljenoj novinarima se navodi da postoji osnovana sumnja da je ta "organizovana kriminalan grupa" izvršila 22 krivična dela među kojima i "trgovina, uticaje, prinuda,iznuđivanje iskaza, zlostavljanje i mučenje, prevara, davanje lažnog iskaza..."

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar