Исток Украјине на удару артиљерије

Деветнаест људи погинуло је на истоку Украјине у последња 24 часа, јављају светске агенције. Сукоби код Доњецка, Луганска и Макијвке. Цео регион је мета снажног бомбардовања, саопштила је украјинска војска.

Свијет 01.02.2015 | 13:45
Исток Украјине на удару артиљерије

Међу погинулима је 13 украјинских војника и шест цивила, навела је агенција Франс прес.

Мировни процес је у опасности", написао је на свом Фејсбук профилу саветник украјинског председништва Валериј Чали.

Раније је Ројтерс јавио да је број погинулих 13 а да је рањено још 20 људи.

У сукобима проруских сепаратиста и украјинске војске само данас је страдало три цивила, а два украјинска војника погинула су у артиљеријској паљби у граду Счастиа, удаљеном 20 киломатара од Луганска.

У Доњецку је раније страдало три цивила, а 19 је рањено. Извештач агенције Франс прес јавио је да је град Макијвка, у близини Доњецка, био по артиљеријском паљбом, а украјиснка војска саопштила да је цео регион у којем се воде борбе последњих дана био мета снажног бомбардовања.

Процене су да је од избијања сукоба на истоку Украјине у априлу прошле године погинуло је више од 5.100 људи.

Ипак, преговори између Кијева и проруских побуњеника, уз учешће ОЕБС-а и представника из Русије јуче су завршени без договора.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

y

01.02.2015 13:46

Не би било рата да су могући преговори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рус

03.02.2015 10:19

В.....АМЕРИКАНЦИ НЕ ПРЕГОВАРАЈУ СА ТЕРОРИСТИМА,ТАКО ОНИ ВИДЕ ЦИТАВ СВЈЕТ САМО СУ ОНИ ДЕМОКРАТЕ И ПОСТЕНИ,АЛ ЗНАЈУ ОНИ ДА РУСИЈА НИ ЈЕДАН РАТ НИЈЕ ПОЦЕЛА А СВАКИ ЈЕ ЗАВРСИЛА,ТАКО ЦЕ И ОВАЈ

Name

Мд

01.02.2015 14:41

Не би било рата да Амери и Свабе не гурају свој нос гдје му није мјесто,јер они подрзавају католике који неце са Русима и њима је нормално да се убијају про Руси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирсо

03.02.2015 08:31

Добри мој Мд . Нажалост у Украјини су сви православци чуди ме да то не знаш. Нема тих католика који неће са Русима. У Украјини су Украјинци али има Украјинаца Руског поријекла који желе одвојити дио Украјине и припојити Русији што су већ и урадили. Колико је то нормално изволи па процијени.