Istok Ukrajine na udaru artiljerije

Devetnaest ljudi poginulo je na istoku Ukrajine u poslednja 24 časa, javljaju svetske agencije. Sukobi kod Donjecka, Luganska i Makijvke. Ceo region je meta snažnog bombardovanja, saopštila je ukrajinska vojska.

Svijet 01.02.2015 | 13:45
Istok Ukrajine na udaru artiljerije

Među poginulima je 13 ukrajinskih vojnika i šest civila, navela je agencija Frans pres.

Mirovni proces je u opasnosti", napisao je na svom Fejsbuk profilu savetnik ukrajinskog predsedništva Valerij Čali.

Ranije je Rojters javio da je broj poginulih 13 a da je ranjeno još 20 ljudi.

U sukobima proruskih separatista i ukrajinske vojske samo danas je stradalo tri civila, a dva ukrajinska vojnika poginula su u artiljerijskoj paljbi u gradu Sčastia, udaljenom 20 kilomatara od Luganska.

U Donjecku je ranije stradalo tri civila, a 19 je ranjeno. Izveštač agencije Frans pres javio je da je grad Makijvka, u blizini Donjecka, bio po artiljerijskom paljbom, a ukrajisnka vojska saopštila da je ceo region u kojem se vode borbe poslednjih dana bio meta snažnog bombardovanja.

Procene su da je od izbijanja sukoba na istoku Ukrajine u aprilu prošle godine poginulo je više od 5.100 ljudi.

Ipak, pregovori između Kijeva i proruskih pobunjenika, uz učešće OEBS-a i predstavnika iz Rusije juče su završeni bez dogovora.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

y

01.02.2015 13:46

Ne bi bilo rata da su mogući pregovori.

ODGOVORITE
Name

rus

03.02.2015 10:19

V.....AMERIKANCI NE PREGOVARAJU SA TERORISTIMA,TAKO ONI VIDE CITAV SVJET SAMO SU ONI DEMOKRATE I POSTENI,AL ZNAJU ONI DA RUSIJA NI JEDAN RAT NIJE POCELA A SVAKI JE ZAVRSILA,TAKO CE I OVAJ

Name

Md

01.02.2015 14:41

Ne bi bilo rata da Ameri i Svabe ne guraju svoj nos gdje mu nije mjesto,jer oni podrzavaju katolike koji nece sa Rusima i njima je normalno da se ubijaju pro Rusi.

ODGOVORITE
Name

Mirso

03.02.2015 08:31

Dobri moj Md . Nažalost u Ukrajini su svi pravoslavci čudi me da to ne znaš. Nema tih katolika koji neće sa Rusima. U Ukrajini su Ukrajinci ali ima Ukrajinaca Ruskog porijekla koji žele odvojiti dio Ukrajine i pripojiti Rusiji što su već i uradili. Koliko je to normalno izvoli pa procijeni.