Ухваћен кријумчар са 7 кг кокаина

Цариници су данас у јутарњим часовима на аеродрому "Никола Тесла" у Београду спречили покушај кријумчарења преко седам килограма прашкасте материје за коју се сумња да је у питању кокаин.

Србија 01.02.2015 | 12:15
Ухваћен кријумчар са 7 кг кокаина

Цариници су данас у јутарњим часовима на аеродрому Никола Тесла спречили покушај кријумчарења преко седам килограма прашкасте материје за коју се сумња да је у питању кокаин, саопштила је Управа царина.

Дрогу су открили цариници из Одељења за сузбијање кријумчарења приликом детаљне контроле 46-годишњег држављанина Немачке који је допутовао летом из Сао Паола, преко Абу Дабија у Београд.

Пошто је слетео, пријавио се у тзв. зелени контролни пролаз, који је предвиђен за путнике који немају ништа да пријаве, међутим цариници су ипак кофер прегледали рендгеном, на чијем снимку су се већ могле видети неправилности. Због тога су одлучили да детаљно преконтролишу његов пртљаг који је био пун бразилских препарата за косу "Yама", што је само појачало њихове сумње.

Одмах после тога су посебним апаратом "Ахура" урадили анализе открили да је њихова сумња потврђена, јер се после позитивног реаговања на кокаин, могло видети да се дефинитвно не ради о препаратима за косу, већ највероватније о 7,5 килограма кокаина.

Путник и дрога биће предати МУП-у Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар