Uhvaćen krijumčar sa 7 kg kokaina

Carinici su danas u jutarnjim časovima na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu sprečili pokušaj krijumčarenja preko sedam kilograma praškaste materije za koju se sumnja da je u pitanju kokain.

Srbija 01.02.2015 | 12:15
Uhvaćen krijumčar sa 7 kg kokaina

Carinici su danas u jutarnjim časovima na aerodromu Nikola Tesla sprečili pokušaj krijumčarenja preko sedam kilograma praškaste materije za koju se sumnja da je u pitanju kokain, saopštila je Uprava carina.

Drogu su otkrili carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja prilikom detaljne kontrole 46-godišnjeg državljanina Nemačke koji je doputovao letom iz Sao Paola, preko Abu Dabija u Beograd.

Pošto je sleteo, prijavio se u tzv. zeleni kontrolni prolaz, koji je predviđen za putnike koji nemaju ništa da prijave, međutim carinici su ipak kofer pregledali rendgenom, na čijem snimku su se već mogle videti nepravilnosti. Zbog toga su odlučili da detaljno prekontrolišu njegov prtljag koji je bio pun brazilskih preparata za kosu "Yama", što je samo pojačalo njihove sumnje.

Odmah posle toga su posebnim aparatom "Ahura" uradili analize otkrili da je njihova sumnja potvrđena, jer se posle pozitivnog reagovanja na kokain, moglo videti da se definitvno ne radi o preparatima za kosu, već najverovatnije o 7,5 kilograma kokaina.

Putnik i droga biće predati MUP-u Srbije.

Komentari / 0

Ostavite komentar