КАН: ДР Конго и домаћин у полуфиналу!

Фудбалска репрезентација Демократске Републике Конга успела је да се пласира у полуфинале Афричког купа нација пошто је надокнадила минус од два гола против Конга и славила са 4:2. Фудбалери Екваторијалне Гвинеје успели су да се пласирају на невероватан начин у полуфинале Афричког купа нација који се одржава у њиховој земљи, јер су у другом минуту надокнаде изборили продужетке, а онда славили против Туниса са 2:1 ефектним голом из слободног ударца.

Фудбал 01.02.2015 | 11:30
КАН: ДР Конго и домаћин у полуфиналу!

Сви голови постигнути су у другом полувремену, а Конго је повео у 55. минуту преко Дореа, а седам минута касније Бифума је отворио широм врата пролаза својој екипи која није ни слутила шта ће јој се догодити до краја сусрета.

У 65. минуту Мбокани је вратио Демократску Републику Конго у игру, а онда је Бокила 15 минута пре краја сусрета поставио егал који је тотално разбио противничку екипу која је већ рачунала на наредну рунду. Кимваки је у 81. минуту донео велики преокрет, а Мбокани другим голом на сусрету у првом минуту надокнаде улепшао је бајку своје селекције.

Демократска Република Конго у полуфиналу ће чекати бољег из Алжира и Обале Слоноваче.

Тунис је све имао у својим рукама после гола Акаичија у 70. минуту када је сачекао центаршут са десне стране Матлутија, тако да је домаћој селекцији крај био веома близу, али је онда наступило право чудо.

Судија је у другом минуту надокнаде досудио једанаестерац за Екваторијалну Гвинеју, а одговорност је преузео Хавијер Балбоа који је погодио леви доњи угао гола противника и оставио чувара мреже без икаквих шанси.

Исти фудбалер је својој нацији донео радост у 102. минуту када је из слободног ударца погодио сами горњи десни угао и упецао голмана Матлутија, који је рођак офанзивца и асистента код јединог гола, у мрежу за коначно славље домаћина.

Екваторијална Гвинеја ће се за финале Афричког купа нација борити против бољег из сусрета Гвинеје и Гане.

Коментари / 0

Оставите коментар