KAN: DR Kongo i domaćin u polufinalu!

Fudbalska reprezentacija Demokratske Republike Konga uspela je da se plasira u polufinale Afričkog kupa nacija pošto je nadoknadila minus od dva gola protiv Konga i slavila sa 4:2. Fudbaleri Ekvatorijalne Gvineje uspeli su da se plasiraju na neverovatan način u polufinale Afričkog kupa nacija koji se održava u njihovoj zemlji, jer su u drugom minutu nadoknade izborili produžetke, a onda slavili protiv Tunisa sa 2:1 efektnim golom iz slobodnog udarca.

Fudbal 01.02.2015 | 11:30
KAN: DR Kongo i domaćin u polufinalu!

Svi golovi postignuti su u drugom poluvremenu, a Kongo je poveo u 55. minutu preko Dorea, a sedam minuta kasnije Bifuma je otvorio širom vrata prolaza svojoj ekipi koja nije ni slutila šta će joj se dogoditi do kraja susreta.

U 65. minutu Mbokani je vratio Demokratsku Republiku Kongo u igru, a onda je Bokila 15 minuta pre kraja susreta postavio egal koji je totalno razbio protivničku ekipu koja je već računala na narednu rundu. Kimvaki je u 81. minutu doneo veliki preokret, a Mbokani drugim golom na susretu u prvom minutu nadoknade ulepšao je bajku svoje selekcije.

Demokratska Republika Kongo u polufinalu će čekati boljeg iz Alžira i Obale Slonovače.

Tunis je sve imao u svojim rukama posle gola Akaičija u 70. minutu kada je sačekao centaršut sa desne strane Matlutija, tako da je domaćoj selekciji kraj bio veoma blizu, ali je onda nastupilo pravo čudo.

Sudija je u drugom minutu nadoknade dosudio jedanaesterac za Ekvatorijalnu Gvineju, a odgovornost je preuzeo Havijer Balboa koji je pogodio levi donji ugao gola protivnika i ostavio čuvara mreže bez ikakvih šansi.

Isti fudbaler je svojoj naciji doneo radost u 102. minutu kada je iz slobodnog udarca pogodio sami gornji desni ugao i upecao golmana Matlutija, koji je rođak ofanzivca i asistenta kod jedinog gola, u mrežu za konačno slavlje domaćina.

Ekvatorijalna Gvineja će se za finale Afričkog kupa nacija boriti protiv boljeg iz susreta Gvineje i Gane.

Komentari / 0

Ostavite komentar