СНСД бјежи од одговорности

БиХ не смије да се сврстава ни на једну страну када је ријеч о сукобу у Украјини, а поготово не смије да дозволи извоз оружја у ратну зону, поручио је лидер НДП-а Драган Чавић. Све је могао да спријечи министар спољних послова БиХ у оставци Борис Тучић, тврди Чавић.

Босна и Херцеговина 31.01.2015 | 19:52
СНСД бјежи од одговорности

Тучић је умјесто да се оставком извлачи из проблема требао рјешењем да забрани било какав извоз наоружања, тврди Чавић. Овако је Тучић одговорност са СНСД-а пребацио на будућу власт на нивоу БиХ, а за то ће бити награђен мјестом шефа кабинета у Влади РС, тврди Чавић.

“Онда је требао да остане на мјесту министра. Да напише рјешење којим одбија да да сагласност на извоз наоружања у Украјину, али је одлучио да се повуче јер му је намијењена функција шефа кабинета код предсједнице Владе”, каже Чавић.

Од институција Српске Чавић је затражио да коначно истраже и кажу грађанима како је из Бобар банке нестало 10 милиона марака. Крајње је вријеме, тврди да због низа пропуста у случају Бобар банка, директорка Агенције за банкарство Славица Ињац буде смијењена, а министар финансија да поднесе оставку, јер су за мање од годину дана, пропале Бобар и Балкан инвестмент банка, а све због, како тврди Чавић, мијешања актуелне власти у рад ових банака.

“Агенција за банкарство је утврђивала неправилности, али није реаговала. За то је директно одговорна Славица Ињац и она мора бити смијењена. Министар финансија да да оставку”, додаје Чавић.

Агенција за банкарство, тврди Чавић, привредним друштвима која су редовно плаћала кредите подигнуте код Бобар банке, сада тражи да све рате исплате одједном, што ће изазвати економску пропаст више десетина предузећа. Чавић је позвао и Владу да одустане од новог Закона о јавном реду и миру јер је од усвајања нацрта прошло је више од 6 мјесеци па би убацивање овог закона на дневни ред било кршење пословника Народне скупштине Републике Српске.

(БН ТВ)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

МИЛОШ

31.01.2015 19:04

Да је власт у Федерацији формирана на време,тај проблем би био ријешен без Тучића.А гдје је КРСМАНОВИЋ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

01.02.2015 12:02

СНСД улази у владу федерације , дат це свог србина за потпредседника..Мирослава Кебу.

Name

БЛ

31.01.2015 21:33

Цава нисам ни нацијој страни али морас процитати закон. Тај министар издаје рјесење о увоз на основу сагласности друга два министарства и нема ексклузивно право да одлуцује. Тако да је за њега ово најпаметније па да видимо нову власт за кога ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миломир

31.01.2015 22:20

Ти си мој цавицу преко о Сребреници све и мани се политике поново це те навуц на нешто немој молим те ти си у преко тад висе него снсд за сво време мада је Додик и снсд све унистио

ОДГОВОРИТЕ