SNSD bježi od odgovornosti

BiH ne smije da se svrstava ni na jednu stranu kada je riječ o sukobu u Ukrajini, a pogotovo ne smije da dozvoli izvoz oružja u ratnu zonu, poručio je lider NDP-a Dragan Čavić. Sve je mogao da spriječi ministar spoljnih poslova BiH u ostavci Boris Tučić, tvrdi Čavić.

Bosna i Hercegovina 31.01.2015 | 19:52
SNSD bježi od odgovornosti

Tučić je umjesto da se ostavkom izvlači iz problema trebao rješenjem da zabrani bilo kakav izvoz naoružanja, tvrdi Čavić. Ovako je Tučić odgovornost sa SNSD-a prebacio na buduću vlast na nivou BiH, a za to će biti nagrađen mjestom šefa kabineta u Vladi RS, tvrdi Čavić.

“Onda je trebao da ostane na mjestu ministra. Da napiše rješenje kojim odbija da da saglasnost na izvoz naoružanja u Ukrajinu, ali je odlučio da se povuče jer mu je namijenjena funkcija šefa kabineta kod predsjednice Vlade”, kaže Čavić.

Od institucija Srpske Čavić je zatražio da konačno istraže i kažu građanima kako je iz Bobar banke nestalo 10 miliona maraka. Krajnje je vrijeme, tvrdi da zbog niza propusta u slučaju Bobar banka, direktorka Agencije za bankarstvo Slavica Injac bude smijenjena, a ministar finansija da podnese ostavku, jer su za manje od godinu dana, propale Bobar i Balkan investment banka, a sve zbog, kako tvrdi Čavić, miješanja aktuelne vlasti u rad ovih banaka.

“Agencija za bankarstvo je utvrđivala nepravilnosti, ali nije reagovala. Za to je direktno odgovorna Slavica Injac i ona mora biti smijenjena. Ministar finansija da da ostavku”, dodaje Čavić.

Agencija za bankarstvo, tvrdi Čavić, privrednim društvima koja su redovno plaćala kredite podignute kod Bobar banke, sada traži da sve rate isplate odjednom, što će izazvati ekonomsku propast više desetina preduzeća. Čavić je pozvao i Vladu da odustane od novog Zakona o javnom redu i miru jer je od usvajanja nacrta prošlo je više od 6 mjeseci pa bi ubacivanje ovog zakona na dnevni red bilo kršenje poslovnika Narodne skupštine Republike Srpske.

(BN TV)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

MILOŠ

31.01.2015 19:04

Da je vlast u Federaciji formirana na vreme,taj problem bi bio riješen bez Tučića.A gdje je KRSMANOVIĆ?

ODGOVORITE
Name

istina

01.02.2015 12:02

SNSD ulazi u vladu federacije , dat ce svog srbina za potpredsednika..Miroslava Kebu.

Name

BL

31.01.2015 21:33

Cava nisam ni nacijoj strani ali moras procitati zakon. Taj ministar izdaje rjesenje o uvoz na osnovu saglasnosti druga dva ministarstva i nema ekskluzivno pravo da odlucuje. Tako da je za njega ovo najpametnije pa da vidimo novu vlast za koga radi.

ODGOVORITE
Name

milomir

31.01.2015 22:20

Ti si moj cavicu preko o Srebrenici sve i mani se politike ponovo ce te navuc na nešto nemoj molim te ti si u preko tad vise nego snsd za svo vreme mada je Dodik i snsd sve unistio

ODGOVORITE