Званичници на двије столице

Иако су од потврђивања резултата општих избора прошла три мјесеца, поједини званичници из прошлог сазива још чекају насљеднике у министарским фотељама на нивоу БиХ и ФБиХ, а у међувремену су увелико засјели у нове.

Босна и Херцеговина 31.01.2015 | 08:12
Званичници на двије столице

На нивоу БиХ конституисан је нови сазив Парламента, али не и Савјета министара. Тако многи још актуелни министри, који су након општих избора гласовима бирача добили нове позиције као делегати и посланици, имају дупле функције.

Вјекослав Беванда је још актуелни предсједавајући Савјета министара, а већ је преузео и дужност посланика у Представничком дому Парламента, у којем је добио и мјесто предсједавајућег Комисије за финансије и буџет.

Дупли посао обавља и Никола Шпирић, који још није окончао мандат министра финансија и трезора, а изабран је за посланика у Парламенту БиХ, гдје је такође добио задужења у новоформираним комисијама.

На двије столице сједе и Бариша Чолак и Средоје Новић, који су изабрани за делегате у новог сазиву Дома народа Парламента. Чолак је и даље министар правде, а Новић министар цивилних послова.

Иста ситуација је у ФБиХ, гдје око трећине чланова још актуелне Владе обавља и функције посланика у Представничком дому Парламента чекајући избор својих насљедника. У посланичке клупе су засјели премијер ФБиХ Нермин Никшић и министри саобраћаја и веза Енвер Биједић, науке и образовања Дамир Машић, културе и спорта Салмир Каплан и борачка питања Зукан Хелез.

СДА је у децембру прошле године за предсједавајућег Савјета министара БиХ предложила Дениса Звиздића, али он још чека именовање и до тада је и посланик у Представничком дому Парламента ФБиХ.

Извор: Глас Српске

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ипак се окреће

31.01.2015 07:49

Значи то су те промјене један политичар двије функције.Ваљда и двије плате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

31.01.2015 08:29

Џаба је то писати и причати, они само грабе. И треба тако кад смо глупи и наивни, нико нема петљу ни мозак да покрене народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко из масе

31.01.2015 09:08

Добро би било да им се да више послова, али да све раде за једну плату! Зар им није доста "само" министраска или посланичка плата?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјенерал

31.01.2015 09:50

Драги мој Радоване,кад год неко покрене народ направе га издајником и урусаваоцем дрзаве а нароцито ентитета. Кад год се покрене народ,млади на којима треба остати ово јада,незаинтересовано и подругљиво сједе у кафицима и испијају кафицу од 1 км,користе бесплатне wифи мрезе да би мало висили на друственим мрезама и то је једино сто це преузети... Пар људи у комсилуку које познајем,младих,незнају ко им је предсјединк и ко је тренутно на власти а камоли сто се десава у дрзави јер за њих је зивот кафиц и кафица гдје це бити видјени као неки бизнисмени... Страсно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

31.01.2015 10:21

Ово се дешава само у БИХ.Прође некад и више од 6 месеци а власт није оперативна,Треба мијењати закон и дати рок од 60дана за формирање власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сирогојно

31.01.2015 12:14

Ма они су толики капацитети да могу обављат висе дрзавних функција..зато нам је вако добро,зивимо берицетно и никаквих проблема немамо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цудо

31.01.2015 17:13

Е зар није наказно. Дал ово има игдје у свијту. Дал знају ветеринари која врста стакора су овдје.

ОДГОВОРИТЕ