Приведени руководиоци фирме Фамус градња 3

По налогу Тужилаштва Кантона Сарајево јуче су приведени директор фирме Фамус градња 3, Кемал Карахмет, технички директор Миралем Јахић и руководилац градилишта Џенан Хаџем.

Босна и Херцеговина 31.01.2015 | 07:32
Приведени руководиоци фирме Фамус градња 3

Фамус градња изводи радове на градилишту у улици Хисета у Сарајеву, гдје се прије три дана догодила несрећа у којој су погинула двојица радника.

Како је за портал Клиx.ба изјавио портпарол Кантоналног тужилаштва Алем Хамзић, они су приведени због кривичног дјела "Тешко кривично дјело против сигурности људи и имовине из члана 328, став 2, Кривичног закона ФБиХ, у вези с кривичним дјелом неправилно и непрописно извођење грађевинских радова из члана 326, став 1. 

"Тројица приведених ће данас бити испитани",  рекао је Хамзић за Клиx.ба.  

С објекта у изградњи у улици Хисета на Маријин-Двору у сриједу  срушила се скела и оплата. У несрећи су погинула двојица радника Фамус градње 3, Разим Халиловић и Енес Халиловић, обојица из Тешња, док је Невзет Халиловић тешко повријеђен.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Одговорност

31.01.2015 07:20

Ста је са одговорнима из надлезних јавних органа и слузби, које су требале контролисати да ли фирма изводи радове по пропису! Да су они радили свој посао, не би ови могли тако ни градити! Њих прво у затвор! За примјер осталима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

маф сензор

31.01.2015 12:33

Ниједна државна или ентитетска инспекција не ради свој посао како треба да ради. Све их треба истјерати на улицу а примити нове људе да раде тај поао. Наравно да је услов промјена власти. Прво све те политикарине треба истјерати на улицу а на власт довести људе који нису никада до сада били на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за редакцију бн

31.01.2015 14:30

Нема ни једног портала у БиХ који није пренио вијест о страдању ових радника у Сарајеву, а у понедјељак или уторак око 14,00 часова у кругу градјевинског предузца Крајина у Бањалуци, преко пута Ребровачке цркве настрадао је радник овог предузеца,власници зна се ко су, када је истоварао металне мреже са камиона, пукла је једна сајла на дизалици и бунт металних мрежа је закачио радника у главу и тешко га повриједио, хитна помоћ је изашла на лице мјеста и превезла радника у болницу гдје је највјероватније у петак "незванично" преминуо. Полиција је изашла на лице мјеста и извршила увидјај. Пажљиво сам пратио ових дана вијести и нико није објавио за овај догадјај. Не морате објавити овај коментар али молим вас да ваш дописник провјери ову информацију па да напише чланак. Ја сам очевидац и информација је тачна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бивси фамусовац

31.01.2015 21:53

Ове сто су привели нити један од њих није крив поготово Јахиц и Хадзем Карахмет дјелимицно само зато сто је дозволио типу којег зову Медо да ради ста хоце, он је тај који раднике гура у ситуације по зивот опасне није то први слуцај прољетос је на ископима настрадао Бесим Синановиц из долца - тесањ багериста је био способан и присебан те га је откопао а овог горе споменутог Меду под хитно затворити и осудити а послије одлезане казне законски му забранити приступ градилистима тај цовјек је најнеписмени у фирми-8 разреда и нигдје се не води осим на платном списку а на сваком градилисту се његова меље а овај момак Хадзем је најнеодговорни у овом слуцају он је само сеф на папиру позивам одговорне да све ово провјере јер знам како ова фирма дисе провео сам код њих 2.године и тамо бих се вратио једино ако небих имао ста јести

ОДГОВОРИТЕ
Name

амел

01.02.2015 09:41

Ја сам у овој фирми радио 2 год,,радници ове фирме нису нимало одговорни према послу који раде,,имају сву опрему,заститу само сто нико неце да то користи сви се прсе праве хероји а кад несто буде удри по осталим,свако јутро њих газда упозорава да користр заститу ал нико ниста,,треба мало и раднике испитат,,

ОДГОВОРИТЕ