Privedeni rukovodioci firme Famus gradnja 3

Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo juče su privedeni direktor firme Famus gradnja 3, Kemal Karahmet, tehnički direktor Miralem Jahić i rukovodilac gradilišta Dženan Hadžem.

Bosna i Hercegovina 31.01.2015 | 07:32
Privedeni rukovodioci firme Famus gradnja 3

Famus gradnja izvodi radove na gradilištu u ulici Hiseta u Sarajevu, gdje se prije tri dana dogodila nesreća u kojoj su poginula dvojica radnika.

Kako je za portal Klix.ba izjavio portparol Kantonalnog tužilaštva Alem Hamzić, oni su privedeni zbog krivičnog djela "Teško krivično djelo protiv sigurnosti ljudi i imovine iz člana 328, stav 2, Krivičnog zakona FBiH, u vezi s krivičnim djelom nepravilno i nepropisno izvođenje građevinskih radova iz člana 326, stav 1. 

"Trojica privedenih će danas biti ispitani",  rekao je Hamzić za Klix.ba.  

S objekta u izgradnji u ulici Hiseta na Marijin-Dvoru u srijedu  srušila se skela i oplata. U nesreći su poginula dvojica radnika Famus gradnje 3, Razim Halilović i Enes Halilović, obojica iz Tešnja, dok je Nevzet Halilović teško povrijeđen.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Odgovornost

31.01.2015 07:20

Sta je sa odgovornima iz nadleznih javnih organa i sluzbi, koje su trebale kontrolisati da li firma izvodi radove po propisu! Da su oni radili svoj posao, ne bi ovi mogli tako ni graditi! Njih prvo u zatvor! Za primjer ostalima!

ODGOVORITE
Name

maf senzor

31.01.2015 12:33

Nijedna državna ili entitetska inspekcija ne radi svoj posao kako treba da radi. Sve ih treba istjerati na ulicu a primiti nove ljude da rade taj poao. Naravno da je uslov promjena vlasti. Prvo sve te politikarine treba istjerati na ulicu a na vlast dovesti ljude koji nisu nikada do sada bili na vlasti.

ODGOVORITE
Name

za redakciju bn

31.01.2015 14:30

Nema ni jednog portala u BiH koji nije prenio vijest o stradanju ovih radnika u Sarajevu, a u ponedjeljak ili utorak oko 14,00 časova u krugu gradjevinskog preduzca Krajina u Banjaluci, preko puta Rebrovačke crkve nastradao je radnik ovog preduzeca,vlasnici zna se ko su, kada je istovarao metalne mreže sa kamiona, pukla je jedna sajla na dizalici i bunt metalnih mreža je zakačio radnika u glavu i teško ga povrijedio, hitna pomoć je izašla na lice mjesta i prevezla radnika u bolnicu gdje je najvjerovatnije u petak "nezvanično" preminuo. Policija je izašla na lice mjesta i izvršila uvidjaj. Pažljivo sam pratio ovih dana vijesti i niko nije objavio za ovaj dogadjaj. Ne morate objaviti ovaj komentar ali molim vas da vaš dopisnik provjeri ovu informaciju pa da napiše članak. Ja sam očevidac i informacija je tačna.

ODGOVORITE
Name

bivsi famusovac

31.01.2015 21:53

Ove sto su priveli niti jedan od njih nije kriv pogotovo Jahic i Hadzem Karahmet djelimicno samo zato sto je dozvolio tipu kojeg zovu Medo da radi sta hoce, on je taj koji radnike gura u situacije po zivot opasne nije to prvi slucaj proljetos je na iskopima nastradao Besim Sinanovic iz dolca - tesanj bagerista je bio sposoban i priseban te ga je otkopao a ovog gore spomenutog Medu pod hitno zatvoriti i osuditi a poslije odlezane kazne zakonski mu zabraniti pristup gradilistima taj covjek je najnepismeni u firmi-8 razreda i nigdje se ne vodi osim na platnom spisku a na svakom gradilistu se njegova melje a ovaj momak Hadzem je najneodgovorni u ovom slucaju on je samo sef na papiru pozivam odgovorne da sve ovo provjere jer znam kako ova firma dise proveo sam kod njih 2.godine i tamo bih se vratio jedino ako nebih imao sta jesti

ODGOVORITE
Name

amel

01.02.2015 09:41

Ja sam u ovoj firmi radio 2 god,,radnici ove firme nisu nimalo odgovorni prema poslu koji rade,,imaju svu opremu,zastitu samo sto niko nece da to koristi svi se prse prave heroji a kad nesto bude udri po ostalim,svako jutro njih gazda upozorava da koristr zastitu al niko nista,,treba malo i radnike ispitat,,

ODGOVORITE