Британци разочарани! Хтјели су Вавринку, не Новака!

Љубитељи тениса у Великој Британији уопште нису прижељкивали Новака Ђоковића у финалу Аустралијан опена, у коме ће наступити и њихов љубимац, Енди Мареј.

Тенис 31.01.2015 | 08:40
Британци разочарани! Хтјели су Вавринку, не Новака!

Током полуфиналног сусрета у коме је Ноле савладао браниоца титуле, Станисласа Вавринку, и то после пет сетова велике борбе, британски јавни медијски сервис ББЦ упитао је тамошње љубитеље тениса кога би волели за Марејевог ривала у недељном финалу.

Велика већина оних који су учествовали у анкети је гласало за - Швајцарца.

Тачније, 65,5 одсто, односно скоро две трећине је прижељкивало Вавринку у финалу, а 35,5% Ђоковића.

"То су само пусте жеље. Нормално је да Британци желе лакшег противника за свог љубимца", рекао је прослављени тениски стручњак Радмило Арменулић.

Радмило Арменулић је истакао да је Новак Ђоковић био превише нервозан током полуфиналног сусрета Аустралијан опена са Станисласом Вавринком, као и да је пресудила боља припремљеност српског тенисера.

„Новак је одиграо један тежак и нервозан меч, што се најбоље видело у првом сету, када је при резултату 4:3 поломио рекет. Тим потезом је избацио из себе нервозу и после тога је успео да успостави своју игру, одигра добро и добије сет. Други сет не може да спада у ту категорију, форхенд га никако није служио. То је Нолета потпуно избацило га из ритма, Вавринка је искористио своју прилику и добио сет. У трећем је Ђоковић одлично кренуо, повео са 3:0, али је потом и Вавринка показао да је стабилна личност, вратио је брејк и извршио притисак. Новак је ипак успео да задржи контролу, али се зато четврти сет одвијао као на филму, Новак је био нервозан, што је Швајцарац искористио да изједначи. У петом је међутим дошле до изражаја Новакова стабилност и кондиција. Вавринка једноставно није имао снаге да парира Нолету”, објашњава Арменулић.

Легендарни стручњак сматра да последња Ђоковићева препрека до петог трофеја у Мелбурну није нимало једноставна, али да је најбољи тенисер света ипак фаворит у мечу са Ендијем Марејем.

„У финалу неће бити лако. Мареј је подигао форму, игра добро и сигурно је да има своје шансе. Ипак, суочава се са великим притиском, пошто Британци после освојеног Вимблдона 2013. године од њега очекују да сада освоји и Аустралијан опен. И Ђоковић осећа одређену дозу притиска од стране јавности, али дуже се носи са тиме и мислим да су у финалу реалне шансе 60 напрема 40 одсто у корист нашег тенисера”, казао је Арменулић.

Коментари / 0

Оставите коментар