Britanci razočarani! Htjeli su Vavrinku, ne Novaka!

Ljubitelji tenisa u Velikoj Britaniji uopšte nisu priželjkivali Novaka Đokovića u finalu Australijan opena, u kome će nastupiti i njihov ljubimac, Endi Marej.

Tenis 31.01.2015 | 08:40
Britanci razočarani! Htjeli su Vavrinku, ne Novaka!

Tokom polufinalnog susreta u kome je Nole savladao branioca titule, Stanislasa Vavrinku, i to posle pet setova velike borbe, britanski javni medijski servis BBC upitao je tamošnje ljubitelje tenisa koga bi voleli za Marejevog rivala u nedeljnom finalu.

Velika većina onih koji su učestvovali u anketi je glasalo za - Švajcarca.

Tačnije, 65,5 odsto, odnosno skoro dve trećine je priželjkivalo Vavrinku u finalu, a 35,5% Đokovića.

"To su samo puste želje. Normalno je da Britanci žele lakšeg protivnika za svog ljubimca", rekao je proslavljeni teniski stručnjak Radmilo Armenulić.

Radmilo Armenulić je istakao da je Novak Đoković bio previše nervozan tokom polufinalnog susreta Australijan opena sa Stanislasom Vavrinkom, kao i da je presudila bolja pripremljenost srpskog tenisera.

„Novak je odigrao jedan težak i nervozan meč, što se najbolje videlo u prvom setu, kada je pri rezultatu 4:3 polomio reket. Tim potezom je izbacio iz sebe nervozu i posle toga je uspeo da uspostavi svoju igru, odigra dobro i dobije set. Drugi set ne može da spada u tu kategoriju, forhend ga nikako nije služio. To je Noleta potpuno izbacilo ga iz ritma, Vavrinka je iskoristio svoju priliku i dobio set. U trećem je Đoković odlično krenuo, poveo sa 3:0, ali je potom i Vavrinka pokazao da je stabilna ličnost, vratio je brejk i izvršio pritisak. Novak je ipak uspeo da zadrži kontrolu, ali se zato četvrti set odvijao kao na filmu, Novak je bio nervozan, što je Švajcarac iskoristio da izjednači. U petom je međutim došle do izražaja Novakova stabilnost i kondicija. Vavrinka jednostavno nije imao snage da parira Noletu”, objašnjava Armenulić.

Legendarni stručnjak smatra da poslednja Đokovićeva prepreka do petog trofeja u Melburnu nije nimalo jednostavna, ali da je najbolji teniser sveta ipak favorit u meču sa Endijem Marejem.

„U finalu neće biti lako. Marej je podigao formu, igra dobro i sigurno je da ima svoje šanse. Ipak, suočava se sa velikim pritiskom, pošto Britanci posle osvojenog Vimbldona 2013. godine od njega očekuju da sada osvoji i Australijan open. I Đoković oseća određenu dozu pritiska od strane javnosti, ali duže se nosi sa time i mislim da su u finalu realne šanse 60 naprema 40 odsto u korist našeg tenisera”, kazao je Armenulić.

Komentari / 0

Ostavite komentar