АО, најава финала: Марија за другу, Серена за 6. титулу!

Финале Отвореног првенства Аустралије у женској конкуренцији између најбоље тенисерке света, Американке Серене Вилијамс и Рускиње Марије Шарапове игра се сутра од 9.30 по средњеевропском времену.

Тенис 31.01.2015 | 00:00
АО, најава финала: Марија за другу, Серена за 6. титулу!

Прошло је пет година од како је Серена Вилијамс освојила својпоследњи, од укупно пет трофеја на Аустралијан опену. С друге стране,Шарапова је у Мелбурну славила само једном и то 2008. године када јеу финалу победила српску тенисерку Ану Ивановић.

Сутра ће се на Род Лејвер Арени за титулу борити прва и друга тенисерска света, што је први пут од 2004. године, када су се у финалу састале Ким Клајстерс и Жастин Енен.

Уколико победи, Серена Вилијамс ће освојити 19. грен слем титулу укаријери, па ће испред ње по броју трофеја бити само Немица ШтефиГраф, која има 22. титуле на највећим такмичењима.

С друге стране, Шарапова ће играти своје десето грен слем финале ибориће се за шесту титулу на грен слем турнирима.

Однос победа и пораза у међусобним дуелима је нешто због чега ће посебно морати да брине екипа Марије Шарапове. Рускиња није успела да победи Серену Вилијамс у последњих 15 мечева, изгубила их је укупно 16, а једине две победе забележила је сада већ давне 2004. године.

Серена Вилијамс и Марија Шарапова су једном већ играле у финалуАустралијан опена, 2007. године. Друга тенисерка света тада јеодиграла једно од најлошијих грен слем финала у својој каријери, аВилијамс је била убедљива, победила је са 6:1, 6:2.

Последњи дуел на грен слем турнирима Вилијамс и Шарапова одиграле су на Ролан Гаросу 2013. године. И тада је победила Американка.

Коментари / 0

Оставите коментар