AO, najava finala: Marija za drugu, Serena za 6. titulu!

Finale Otvorenog prvenstva Australije u ženskoj konkurenciji između najbolje teniserke sveta, Amerikanke Serene Vilijams i Ruskinje Marije Šarapove igra se sutra od 9.30 po srednjeevropskom vremenu.

Tenis 31.01.2015 | 00:00
AO, najava finala: Marija za drugu, Serena za 6. titulu!

Prošlo je pet godina od kako je Serena Vilijams osvojila svojposlednji, od ukupno pet trofeja na Australijan openu. S druge strane,Šarapova je u Melburnu slavila samo jednom i to 2008. godine kada jeu finalu pobedila srpsku teniserku Anu Ivanović.

Sutra će se na Rod Lejver Areni za titulu boriti prva i druga teniserska sveta, što je prvi put od 2004. godine, kada su se u finalu sastale Kim Klajsters i Žastin Enen.

Ukoliko pobedi, Serena Vilijams će osvojiti 19. gren slem titulu ukarijeri, pa će ispred nje po broju trofeja biti samo Nemica ŠtefiGraf, koja ima 22. titule na najvećim takmičenjima.

S druge strane, Šarapova će igrati svoje deseto gren slem finale iboriće se za šestu titulu na gren slem turnirima.

Odnos pobeda i poraza u međusobnim duelima je nešto zbog čega će posebno morati da brine ekipa Marije Šarapove. Ruskinja nije uspela da pobedi Serenu Vilijams u poslednjih 15 mečeva, izgubila ih je ukupno 16, a jedine dve pobede zabeležila je sada već davne 2004. godine.

Serena Vilijams i Marija Šarapova su jednom već igrale u finaluAustralijan opena, 2007. godine. Druga teniserka sveta tada jeodigrala jedno od najlošijih gren slem finala u svojoj karijeri, aVilijams je bila ubedljiva, pobedila je sa 6:1, 6:2.

Poslednji duel na gren slem turnirima Vilijams i Šarapova odigrale su na Rolan Garosu 2013. godine. I tada je pobedila Amerikanka.

Komentari / 0

Ostavite komentar