Партизан: Одоше Лазовић и Маринковић!

Београдски медији пишу да је искусни нападач Данко Лазовић договорио све са кинеским клубом - Тјенђин Тедом. За Ненада Маринковића заинтересована прашка Дукла.

Фудбал 30.01.2015 | 18:40
Партизан: Одоше Лазовић и Маринковић!

Тренер Партизана Марко Николић тражио је од нове управе да му сачува тим и да му доведе неког новог играча у одбрамбеној линији. Изгледало је као да би бар део жеља могао да му буде услишен, пре свега задржавања окоснице тима.

Али, Марко Николић више не живи у бајци...

Београдски медији пишу да искусни нападач Данко Лазовић напушта Партизан. Реално, о томе се шушкало већ неколико дана, па и недеља, а сада је, изгледа, све то извесно.

Данко Лазовић одлази у Кину, у редове прволигаша Тјенђин Теда. Лазовић је већ у позним играчким годинама, када треба да заврши још један добар уговор који ће га обезбедити (а добијаће, наводно, милион евра по сезони), а ни у Партизану се нису "поломили" да задрже Лазовића и да му услише жељу да каријеру заврши у Хумској.

Јасно је да ће Николић остати без своје десне руке на терену, а пре свега без нападача који је давао голове (уз Петра Шкулетића), трудио се, борио, гризао...

Да се нешто догађа са Лазовићем и око њега, могло је да се наслути у четвртак, када је он тренера Николића затражио да не игра у припремном мечу у Анталији против бечке Аустрије (1:4). Извештачи београдских медија са припрема Партизана наводе да је договор са менаџером и кинеским клубом управо био разлог за његово одсуство са терена.

Николић има још много брига око састава, а пре свега око атмосфере у тиму. Није давно било кад су фудбалери Партизана штрајковали због неисплаћених плата (први пут у историји клуба), а доласком нове гарнитуре у управу добили су тек по коју плату. Дакле, нема значајнијег помака.

После убедљивог пораза од бечке Аустрије, Николић је сам признао да у тиму не штима ништа.

"Имамо ми решења која ипак коштају нешто новца, а за то време се наши ривали појачавају искусним играчима. Не може просто тако, много је и играча са нерешеним статусом, мислим на Волкова, Лазовића, Дринчића, Шкулетића, Ћирковића, Пантића и да доведемо појачања која су неопходна. Нисам разговарао са људима који воде клуб у контакту сам са Тумбаковићем и Ћирићем. Више није смешно сада је ситуација алармантна", говорио је Николић са горчином у гласу.

Управа Партизана је одолела понудама за Петра Шкулетића (мада је питање докле ће), а могло би да се догоди да Николић буде стављен пред свршен чин, односно да на крају прелазног рока остане без кичме тима (Лазовић, Шкулетић, Дринчић, Волков...).

"Спорт" пише да је понуда стигла и за Ненада Маринковића. Чешка Дукла треба да плати 200.000 евра на име обештећења, колико је одредио Партизан.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

цалифорниа дреамин

30.01.2015 19:08

Данко не иде никуд, а Маринковић дај Боже да оде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОГДАН ВЕЉКОВИЦ

30.01.2015 21:53

Ако иде Данко одмах позвати Клеа...он је то висе него заслузио,а цујем да је слободан играц...

ОДГОВОРИТЕ