Partizan: Odoše Lazović i Marinković!

Beogradski mediji pišu da je iskusni napadač Danko Lazović dogovorio sve sa kineskim klubom - Tjenđin Tedom. Za Nenada Marinkovića zainteresovana praška Dukla.

Fudbal 30.01.2015 | 18:40
Partizan: Odoše Lazović i Marinković!

Trener Partizana Marko Nikolić tražio je od nove uprave da mu sačuva tim i da mu dovede nekog novog igrača u odbrambenoj liniji. Izgledalo je kao da bi bar deo želja mogao da mu bude uslišen, pre svega zadržavanja okosnice tima.

Ali, Marko Nikolić više ne živi u bajci...

Beogradski mediji pišu da iskusni napadač Danko Lazović napušta Partizan. Realno, o tome se šuškalo već nekoliko dana, pa i nedelja, a sada je, izgleda, sve to izvesno.

Danko Lazović odlazi u Kinu, u redove prvoligaša Tjenđin Teda. Lazović je već u poznim igračkim godinama, kada treba da završi još jedan dobar ugovor koji će ga obezbediti (a dobijaće, navodno, milion evra po sezoni), a ni u Partizanu se nisu "polomili" da zadrže Lazovića i da mu usliše želju da karijeru završi u Humskoj.

Jasno je da će Nikolić ostati bez svoje desne ruke na terenu, a pre svega bez napadača koji je davao golove (uz Petra Škuletića), trudio se, borio, grizao...

Da se nešto događa sa Lazovićem i oko njega, moglo je da se nasluti u četvrtak, kada je on trenera Nikolića zatražio da ne igra u pripremnom meču u Antaliji protiv bečke Austrije (1:4). Izveštači beogradskih medija sa priprema Partizana navode da je dogovor sa menadžerom i kineskim klubom upravo bio razlog za njegovo odsustvo sa terena.

Nikolić ima još mnogo briga oko sastava, a pre svega oko atmosfere u timu. Nije davno bilo kad su fudbaleri Partizana štrajkovali zbog neisplaćenih plata (prvi put u istoriji kluba), a dolaskom nove garniture u upravu dobili su tek po koju platu. Dakle, nema značajnijeg pomaka.

Posle ubedljivog poraza od bečke Austrije, Nikolić je sam priznao da u timu ne štima ništa.

"Imamo mi rešenja koja ipak koštaju nešto novca, a za to vreme se naši rivali pojačavaju iskusnim igračima. Ne može prosto tako, mnogo je i igrača sa nerešenim statusom, mislim na Volkova, Lazovića, Drinčića, Škuletića, Ćirkovića, Pantića i da dovedemo pojačanja koja su neophodna. Nisam razgovarao sa ljudima koji vode klub u kontaktu sam sa Tumbakovićem i Ćirićem. Više nije smešno sada je situacija alarmantna", govorio je Nikolić sa gorčinom u glasu.

Uprava Partizana je odolela ponudama za Petra Škuletića (mada je pitanje dokle će), a moglo bi da se dogodi da Nikolić bude stavljen pred svršen čin, odnosno da na kraju prelaznog roka ostane bez kičme tima (Lazović, Škuletić, Drinčić, Volkov...).

"Sport" piše da je ponuda stigla i za Nenada Marinkovića. Češka Dukla treba da plati 200.000 evra na ime obeštećenja, koliko je odredio Partizan.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

california dreamin

30.01.2015 19:08

Danko ne ide nikud, a Marinković daj Bože da ode.

ODGOVORITE
Name

BOGDAN VELJKOVIC

30.01.2015 21:53

Ako ide Danko odmah pozvati Klea...on je to vise nego zasluzio,a cujem da je slobodan igrac...

ODGOVORITE