Дачић: Идем у Приштину, али Србија не мијења став

Министар спољних послова Ивица Дачић потврдио је да ће крајем марта у Приштини присуствовати састанку министара спољних послова западног Балкана.

Србија 29.01.2015 | 20:30
Дачић: Идем у Приштину, али Србија не мијења став

"Моја посета неће имати везе са статусним питањима и неће значити промену става Србије по том питању", рекао је Дачић новинарима у сједишту мисије ОЕБС-а у Београду и додао да ће састанак бити одржан без статусних обиљежја.

Дачић је додао и да ће том приликом као предсједавајући ОЕБС-а посјетити мисију те организације у Приштини и нагласио да та посјета такође није статусног карактера.

Подсјетио је да је учешће Срба на изборима на Косову омогућено у сарадњи са ОЕБС-ом.

Министар спољних послова Србије је рекао и да ће 6. фебруара у Њујорку бити одржана сједница СБ УН о Косову.

Како су медији раније најавили, састанак министара спољних послова и економије региона, у оквиру берлинског процеса, биће одржан у Приштини посљедње недјеље марта.

Како су навели извори из Приштине, то ће бити и прва посјета Косову Ивице Дачића као шефа српске дипломатије, као и министра привреде Жељка Сертића.

Састанак ће, као и претходна два у Берлину и Београду, бити организован по Гимних формули, односно без истицања државних симбола.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

дадо

29.01.2015 20:37

Формално је да Дациц иде на засједање министара региона у Јузној Српској покрајини Косову и Метохији која се тамо одрзава, могла је и у Новом Саду бит или Београду. Али смо ми изабрали Косово и Метохију ста је ту спорно? А не иде у посјету на Косово као Српски сеф дипломатије јер се он креце на територији Републике Србије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

историчар

29.01.2015 23:54

Овога су прије десетак година прозивали у вези некаквих ЕУРА у некаквој актовки, ако се ко сјећа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБОЉУБ

30.01.2015 09:27

Тамо нека и остане,нека каже да је у Србији и тиме нам покаже да нису признали косово као државу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Савјетник

30.01.2015 15:47

Министре остани у завичају и не враћај се! Покажи Србима да је Србији стало до Косова!

ОДГОВОРИТЕ