Dačić: Idem u Prištinu, ali Srbija ne mijenja stav

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je da će krajem marta u Prištini prisustvovati sastanku ministara spoljnih poslova zapadnog Balkana.

Srbija 29.01.2015 | 20:30
Dačić: Idem u Prištinu, ali Srbija ne mijenja stav

"Moja poseta neće imati veze sa statusnim pitanjima i neće značiti promenu stava Srbije po tom pitanju", rekao je Dačić novinarima u sjedištu misije OEBS-a u Beogradu i dodao da će sastanak biti održan bez statusnih obilježja.

Dačić je dodao i da će tom prilikom kao predsjedavajući OEBS-a posjetiti misiju te organizacije u Prištini i naglasio da ta posjeta takođe nije statusnog karaktera.

Podsjetio je da je učešće Srba na izborima na Kosovu omogućeno u saradnji sa OEBS-om.

Ministar spoljnih poslova Srbije je rekao i da će 6. februara u Njujorku biti održana sjednica SB UN o Kosovu.

Kako su mediji ranije najavili, sastanak ministara spoljnih poslova i ekonomije regiona, u okviru berlinskog procesa, biće održan u Prištini posljednje nedjelje marta.

Kako su naveli izvori iz Prištine, to će biti i prva posjeta Kosovu Ivice Dačića kao šefa srpske diplomatije, kao i ministra privrede Željka Sertića.

Sastanak će, kao i prethodna dva u Berlinu i Beogradu, biti organizovan po Gimnih formuli, odnosno bez isticanja državnih simbola.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

dado

29.01.2015 19:37

Formalno je da Dacic ide na zasjedanje ministara regiona u Juznoj Srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji koja se tamo odrzava, mogla je i u Novom Sadu bit ili Beogradu. Ali smo mi izabrali Kosovo i Metohiju sta je tu sporno? A ne ide u posjetu na Kosovo kao Srpski sef diplomatije jer se on krece na teritoriji Republike Srbije!

ODGOVORITE
Name

istoričar

29.01.2015 22:54

Ovoga su prije desetak godina prozivali u vezi nekakvih EURA u nekakvoj aktovki, ako se ko sjeća.

ODGOVORITE
Name

SRBOLJUB

30.01.2015 08:27

Tamo neka i ostane,neka kaže da je u Srbiji i time nam pokaže da nisu priznali kosovo kao državu.

ODGOVORITE
Name

Savjetnik

30.01.2015 14:47

Ministre ostani u zavičaju i ne vraćaj se! Pokaži Srbima da je Srbiji stalo do Kosova!

ODGOVORITE