Протест пред Геодетском управом

Мјештани србачког села Бајинци протестовали су пред Геодетском управом Бањалука како би од надлежних тражили да ријеше проблем власништва над парцелом “Утвај” у том селу. Земљиште које су мјештани деценијама користили за испашу стоке дато је под концесију бањалучком предузећу “Тамарис”.

Република Српска 29.01.2015 | 15:14
Протест пред Геодетском управом

Из Геодетске управе је обећано да ће добити одговор у наредних 15 дана.

Како је могуће то да неко својевољно трајно пренесе власништво над парцелом од 183 хектара коју дијели 154 Бајинчана и трајно је препише на компанију “Тамарис”, у власништву Милорада Јањетовића?

То се питају мјештани овог села који су дошли на састанак са директором Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове, али су се морали задовољити разговором са помоћником директора.

Парцелу мјештани деценијама користе за испашу, а сад им је, кажу, неко буквално отима.

Парцелу је на “Тамарис” преписао шеф Подручне јединице Републичке геодетске управе Горан Кљајић, истиче Душко Грковић. Против Кљајића је, каже, поднесена и кривична пријава.

Мјештани Бајинаца траже од управе да у року од 15 дана приоритетно рјеше њихов проблем. Ако не буде рјешен, једна од опција је да доведу стоку на испашу у бањалучки парк “Младен Стојановић”.

У саопштењу које нам је стигло из Управе пише да ће послати интерну контролу у Подручну канцеларију Србац како би провјерила евентуалне нерегуларности у њеном раду на које су мјештани Бајинаца указали.

О одговорности Кљајића, уколико она постоји ће, каже, одлучивати надлежни органи.

У саопштењу се само кратко констатује то да је за катастарску општину Бајинци успостављен земљишно-књижни уложак број 11, гдје је у Б-власничком листу уписана Република Српска, а у Ц-теретном листу је наведена концесија, без прецизног одговора на то како ће захтјев мјештана бити ријешен у року од 15 дана који је остављен управи.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

избор је ваш

29.01.2015 14:20

Нека опет гласају за накупца магле који све даје својим тајкунима који му дају проценат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ц

29.01.2015 15:20

Концесија или власништво..

ОДГОВОРИТЕ