Protest pred Geodetskom upravom

Mještani srbačkog sela Bajinci protestovali su pred Geodetskom upravom Banjaluka kako bi od nadležnih tražili da riješe problem vlasništva nad parcelom “Utvaj” u tom selu. Zemljište koje su mještani decenijama koristili za ispašu stoke dato je pod koncesiju banjalučkom preduzeću “Tamaris”.

Republika Srpska 29.01.2015 | 15:14
Protest pred Geodetskom upravom

Iz Geodetske uprave je obećano da će dobiti odgovor u narednih 15 dana.

Kako je moguće to da neko svojevoljno trajno prenese vlasništvo nad parcelom od 183 hektara koju dijeli 154 Bajinčana i trajno je prepiše na kompaniju “Tamaris”, u vlasništvu Milorada Janjetovića?

To se pitaju mještani ovog sela koji su došli na sastanak sa direktorom Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, ali su se morali zadovoljiti razgovorom sa pomoćnikom direktora.

Parcelu mještani decenijama koriste za ispašu, a sad im je, kažu, neko bukvalno otima.

Parcelu je na “Tamaris” prepisao šef Područne jedinice Republičke geodetske uprave Goran Kljajić, ističe Duško Grković. Protiv Kljajića je, kaže, podnesena i krivična prijava.

Mještani Bajinaca traže od uprave da u roku od 15 dana prioritetno rješe njihov problem. Ako ne bude rješen, jedna od opcija je da dovedu stoku na ispašu u banjalučki park “Mladen Stojanović”.

U saopštenju koje nam je stiglo iz Uprave piše da će poslati internu kontrolu u Područnu kancelariju Srbac kako bi provjerila eventualne neregularnosti u njenom radu na koje su mještani Bajinaca ukazali.

O odgovornosti Kljajića, ukoliko ona postoji će, kaže, odlučivati nadležni organi.

U saopštenju se samo kratko konstatuje to da je za katastarsku opštinu Bajinci uspostavljen zemljišno-knjižni uložak broj 11, gdje je u B-vlasničkom listu upisana Republika Srpska, a u C-teretnom listu je navedena koncesija, bez preciznog odgovora na to kako će zahtjev mještana biti riješen u roku od 15 dana koji je ostavljen upravi.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

izbor je vaš

29.01.2015 14:20

Neka opet glasaju za nakupca magle koji sve daje svojim tajkunima koji mu daju procenat.

ODGOVORITE
Name

c

29.01.2015 15:20

Koncesija ili vlasništvo..

ODGOVORITE