Мекларен и Хонда опет руку под руку!

Екипа Мекларена представила је болид за овогодишни шампионат Формуле 1 којим улази у нову еру са Хондом.

Остали спортови 30.01.2015 | 11:00
Мекларен и Хонда опет руку под руку!

Британски тим је у четвртак објавион слике модела МП4-30, који ће се први пут на стази наћи у недељу, на почетку предсезонских тестирања у Хересу.

Мекларен и Хонда су ове године обновили сарадњу после више од 20 година, а у предстојећој сезони своје наде полажу у Џенсона Батона и Фернанда Алонса.

Овогодишњи болид Мекларен-Хонде дизајнирао је Питер Продрому, који је у тим стигао у септембру из Ред Була. У тиму се надају да ће иновативни дизајн и нова сарадњса са Хондом Мекларен успети да врате на стазе старе славе, ако не већ ове године, онда у блиској будућности.

Нови болид Мекларена представља комбинацију сребрне, црне и црвене боје, има дуг и низак нос, сличан какав је виђен на Вилијамсу.

Хонда се ове године враћа у Формулу 1 после шестогодишњег одсуства, а претходно је имала сарадњу са Меклареном од 1988. до 1992. године. Та ера упамћена је као једна од најдоминантнијих у шампионату, пошто је британски тим освојио четири титуле – три му је донео Аертон Сена, а једну Ален Прост. Посебно доминантна сезона виђена је 1988. године, када су Сена и Прост славили на 15 од 16 трка.

Овогодишњи шампионат Формуле 1 стартује Великом наградом Аустралије 15. марта. 

Коментари / 0

Оставите коментар