Капитен заувијек: Луизао претекао Еузебија!

Бразилски штопер има још две и по године уговора са великаном из Лисабона, довољно да постане фудбалера с највише утакмица са славни клуб!

Фудбал 30.01.2015 | 10:20
Капитен заувијек: Луизао претекао Еузебија!

Пример оданости, али и врхунске физичке спреме. Не толико карактеристичне за Бразилце, који важе за највеће лењивце у свету фудбала, међутим, Луис Андерсон да Силва, познатији као Луизао савршен је доказ да се и у 34. години могу померати границе: капитен Бенфике је избио на осмо место вечне листе играча који имају највише мечева за клуб из Лисабона, пошто је претекао легендарног Еузебија.

Додуше, бразилски штопер ће 441. меч за Орлове памтити по прекиду победничког низа, пошто је Пасос Фереира у понедељак вече узела меру шампиону Португалије (0:1) и прекинула његов тријумфални низ од девет мечева у свим такмичењима. Та чињеница не умањује још једну, можда битнију за њега лично, пошто је за надмашио остварење најбољег фудбалера у историји Португалије, Еузебија (440).

Човек који је због висине од 192 центиметра зарадио надимак Жирафа има још две и по године уговора и сјајну шансу да постане фудбалер са највише утакмица за славни клуб. Буде ли здрав и ако на терену буде на свим утакмицама (првенство, Европа, разни купови) у опасности је рекорд у власништву Ненеа, фудбалера који је од 1968. до 1986. у време златног периода Бенфике одиграо 575 утакмица. Иза њега је Антонио Велосо (538), оца садашњег репрезентативца Мигела, док далеко реалнијем делује да стигне трећепласираног Марија Колуну (525), затим Умберта Коеља (498), Шеу Хана (487), а је извесно да ће до краја сезоне прешишати и Антонија Симоеса (447), а на почетку следеће и Мануела Бента (465)

Луижао је странац који је одиграо највише мечева за Бенфику, у чијем дресу је освојио три титуле, два купа, шест пута био најбољи у Лига купу, али никад није загрлио ниједан европски трофеј, иако је играо два узастопна финала Лиге Европе (поражен од Челсија 2012. и Севиље 2014. године).

Коментари / 0

Оставите коментар