Видео: Ериксен, нови краљ ''слободњака'' на Острву!

Да ли је бољи од Дејвида Бекама?

Фудбал 30.01.2015 | 08:00
Видео: Ериксен, нови краљ ''слободњака'' на Острву!

Некад Дејвид Бекам - данас Кристијан Ериксен. Годинама су љубитељи фудбала на Острву уживали у у мајсторијама бившег аса Манчестер јунајтеда, тапшали његовом умећу приликом извођења прекида, јер се знало да кад он намести лопту то обично буде „пола“ гола, на исти начин је доприносио резултатима репрезентације (сетите се само оне мајсторије против Грчке којом је Гроди Албион одвео на Светско првенство 2002), његови голови скоро да имају статус уметничких дела, али...

Ако се неко по лепоти и снази шута примакао Бексу онда је то везиста Тотенхема, који је против Шефилд јунајтеда у полуфиналу Лига купа испалио хитац са 25 метара који је дигао Острво на ноге. Без обзира на клупску припадност, цела Енглеска је у среду вече устала и апалудирала данском репрезентативцу. Имала је и зашто, иако је он упркос свему остао скроман.
„Не вежбам извођење слободних удараца баш често, али сматрам да је овај погодак један од најлепших које сам постигао у каријери. И ја сам изненађен како је лопта високо летела и спустила се право у мрежу“, смеје се Ериксен који ће ако настави овако и у Премијер лиги убрзо претећи Хуана Мату по проценту успешности приликом извођења слободних удараца.

Тај гол је донео Тотенхему изједначење на 1:1 и истог часа подсетио управо на Бекамову лепотицу стару 12 година, кад је малтене из исте позиције, само на Гудисон парку, затресао мрежу Евертона.

Да учинак бившег првотимца Ајакса није само пука случајност, показују још два податка: од његова три последња гола за Петлове два је постигао из слободних удараца, а доказао је да је прави мајстор за напете завршнице - као некад Оле Гунар Солскјер за Манчестер јунајтед - јер је од десет последњих погодака у такмичарских утакмицама дао од 87. минута па до краја утакмице. Један такав у среду вече значио је реми са Шефилдом и заказан дуел са Челсијем у финалу ФА купа на Вемблију.

За трофејне амбиције Тотенхема и страх у костима Жозеа Муриња?

Погледајте како то ради Кристијан Ериксен...

Коментари / 0

Оставите коментар