Video: Eriksen, novi kralj ''slobodnjaka'' na Ostrvu!

Da li je bolji od Dejvida Bekama?

Fudbal 30.01.2015 | 08:00
Video: Eriksen, novi kralj ''slobodnjaka'' na Ostrvu!

Nekad Dejvid Bekam - danas Kristijan Eriksen. Godinama su ljubitelji fudbala na Ostrvu uživali u u majstorijama bivšeg asa Mančester junajteda, tapšali njegovom umeću prilikom izvođenja prekida, jer se znalo da kad on namesti loptu to obično bude „pola“ gola, na isti način je doprinosio rezultatima reprezentacije (setite se samo one majstorije protiv Grčke kojom je Grodi Albion odveo na Svetsko prvenstvo 2002), njegovi golovi skoro da imaju status umetničkih dela, ali...

Ako se neko po lepoti i snazi šuta primakao Beksu onda je to vezista Totenhema, koji je protiv Šefild junajteda u polufinalu Liga kupa ispalio hitac sa 25 metara koji je digao Ostrvo na noge. Bez obzira na klupsku pripadnost, cela Engleska je u sredu veče ustala i apaludirala danskom reprezentativcu. Imala je i zašto, iako je on uprkos svemu ostao skroman.
„Ne vežbam izvođenje slobodnih udaraca baš često, ali smatram da je ovaj pogodak jedan od najlepših koje sam postigao u karijeri. I ja sam iznenađen kako je lopta visoko letela i spustila se pravo u mrežu“, smeje se Eriksen koji će ako nastavi ovako i u Premijer ligi ubrzo preteći Huana Matu po procentu uspešnosti prilikom izvođenja slobodnih udaraca.

Taj gol je doneo Totenhemu izjednačenje na 1:1 i istog časa podsetio upravo na Bekamovu lepoticu staru 12 godina, kad je maltene iz iste pozicije, samo na Gudison parku, zatresao mrežu Evertona.

Da učinak bivšeg prvotimca Ajaksa nije samo puka slučajnost, pokazuju još dva podatka: od njegova tri poslednja gola za Petlove dva je postigao iz slobodnih udaraca, a dokazao je da je pravi majstor za napete završnice - kao nekad Ole Gunar Solskjer za Mančester junajted - jer je od deset poslednjih pogodaka u takmičarskih utakmicama dao od 87. minuta pa do kraja utakmice. Jedan takav u sredu veče značio je remi sa Šefildom i zakazan duel sa Čelsijem u finalu FA kupa na Vembliju.

Za trofejne ambicije Totenhema i strah u kostima Žozea Murinja?

Pogledajte kako to radi Kristijan Eriksen...

Komentari / 0

Ostavite komentar