СП: Како шеици плаћају успјех Катара?!

Рукометаши Катара настављају да исписују странице историје своје земље, пласманом у полуфинале Светског првенства које се игра баш у тој земљи.

Остали спортови 30.01.2015 | 15:40
СП: Како шеици плаћају успјех Катара?!

Катар је у четвртфиналу савладао Немачку резултатом 26:24 и тако обезбесио дуел против Пољске која је елиминисала Хрватску.

Много је занимљивих чињеница везаних за домаћина овог такмичења – од репрезентативаца, начина игре, чињенице да никада до сада нису били боље пласирани од 16. места на светским првенствима.

Никада нису учествовали на Олимпијским играма, али је национални Савез одлучио да великим улагањем подигне овај спорт и репрезентацију гурне међу сам светски врх. То се догодило на домаћем терену, а играчи ће због великог успеха бити адекватно награђени.

За пласман у полуфинале сваки рукометаш Катара добиће по два милиона долара и аутомобил марке “Масерати”, па и не чуди зашто многи Европљани узимају држављанство ове земље.

Најбољи играч екипе је бивши голман Србије Данијел Шарић, који од прошле године брани за Катар. Један од најбољих голмана света је 2010. године изабрао да брани за БиХ испред Србије, али је само седам пута стајао на голу западног суседа. Због тога, трећи пут је променио држављанство и отишао код пребогатих шеика.

Поред Шарића, за ову арапску земљу из Персијског залива играју још Црногорци Жарко Марковић и Горан Стојановић, Босанац Елдар Мемишевић, Француз Бертран Рон, Кубанац Рафаел Капот и Шпанац Борха Фернандес.

Селектор Катара је шпански стручњак Валеро Ривера који је са Барселоном освојио више од 70 трофеја.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

xy

30.01.2015 14:44

Поред гладних Палестине, Сирије...

ОДГОВОРИТЕ