Полиција пред ''Олд фирм'': Хапсићемо и играче!

Шкотска полиција обавестила је играче Селтика и Ренџерса да не славе превише евентуалне голове у 400. Олд Фирму наредног викенда.

Фудбал 30.01.2015 | 15:20
Полиција пред ''Олд фирм'': Хапсићемо и играче!

Један од највећих и најстаријих дербија света, 400. 'Олд Фирм' биће одигран наредног викенда после три године паузе, од када су 'Полицајци' избачени из лиге.

Како се ближи недеља (14.30) и полуфинални меч Лига Купа на Хемпден Парку тензије расту, а органи реда желе да спрече било какве инциденте између навијача два клуба.

Како преносе медији у Шкотској, полиција је посетила тренинг кампове двеју екипа, како би учесницима лично пренела озбиљност ситуације, пошто је познато какав хаос могу да направе навијачи који осим клупских имају и верске разлике. С друге стране, навијачи Селтика сматрају да је – "Олд Фирм мртав".

Део ове приче биће и један Србин – нападач Селтика Стефан Шћеповић.

"Оба тима су упозорена славље сведу на минимум, без обзира ко постигне гол и води у том тренутку. Не желимо превише славља, јер оно може да доведе до нереда на трибинама. Нису играли једни против других три године, па су тензије већ на високом нивоу, а на све то треба додати и лоше финансијску ситуацију на Ајброксу. Такође, играчи су упозорени и на своје понашање на терену, које, уколико буде неприкладно, може да доведе и до њиховог хапшења", наводи се у сопштењу полиције.

Довољно је само сетити се дербија из 2011. године – који је назван 'Дербијем срама', јер су менаџер Ренџерса Али Мекоист и менаџер 'Келта' НИл Ленон ушли у жесток вербални сукоб крај аут линије. Полиција је морала да их раздваја, док су на терену искључена три играча Ренџерса, а преко 12 их је добило јавне опомене.

Или оног из 2012, када су се састали млади тимови, у финалу Купа Глазгова где је дошао велики број навијача оба тима, па је уследило чупање столица, паљење бакљи и утрчавање на терен.

Селтк је тренутно лидер Премијер лиге, док је Ренџерс другопласиран у Чемпионшипу.

Коментари / 0

Оставите коментар