Policija pred ''Old firm'': Hapsićemo i igrače!

Škotska policija obavestila je igrače Seltika i Rendžersa da ne slave previše eventualne golove u 400. Old Firmu narednog vikenda.

Fudbal 30.01.2015 | 15:20
Policija pred ''Old firm'': Hapsićemo i igrače!

Jedan od najvećih i najstarijih derbija sveta, 400. 'Old Firm' biće odigran narednog vikenda posle tri godine pauze, od kada su 'Policajci' izbačeni iz lige.

Kako se bliži nedelja (14.30) i polufinalni meč Liga Kupa na Hempden Parku tenzije rastu, a organi reda žele da spreče bilo kakve incidente između navijača dva kluba.

Kako prenose mediji u Škotskoj, policija je posetila trening kampove dveju ekipa, kako bi učesnicima lično prenela ozbiljnost situacije, pošto je poznato kakav haos mogu da naprave navijači koji osim klupskih imaju i verske razlike. S druge strane, navijači Seltika smatraju da je – "Old Firm mrtav".

Deo ove priče biće i jedan Srbin – napadač Seltika Stefan Šćepović.

"Oba tima su upozorena slavlje svedu na minimum, bez obzira ko postigne gol i vodi u tom trenutku. Ne želimo previše slavlja, jer ono može da dovede do nereda na tribinama. Nisu igrali jedni protiv drugih tri godine, pa su tenzije već na visokom nivou, a na sve to treba dodati i loše finansijsku situaciju na Ajbroksu. Takođe, igrači su upozoreni i na svoje ponašanje na terenu, koje, ukoliko bude neprikladno, može da dovede i do njihovog hapšenja", navodi se u sopštenju policije.

Dovoljno je samo setiti se derbija iz 2011. godine – koji je nazvan 'Derbijem srama', jer su menadžer Rendžersa Ali Mekoist i menadžer 'Kelta' NIl Lenon ušli u žestok verbalni sukob kraj aut linije. Policija je morala da ih razdvaja, dok su na terenu isključena tri igrača Rendžersa, a preko 12 ih je dobilo javne opomene.

Ili onog iz 2012, kada su se sastali mladi timovi, u finalu Kupa Glazgova gde je došao veliki broj navijača oba tima, pa je usledilo čupanje stolica, paljenje baklji i utrčavanje na teren.

Seltk je trenutno lider Premijer lige, dok je Rendžers drugoplasiran u Čempionšipu.

Komentari / 0

Ostavite komentar