Кебо тражи помоћ Брамерца

Потпредсједник Федерације БиХ /ФБиХ/ Мирсад Кебо затражио је помоћ главног хашког тужиоца Сержа Брамерца, јер сумња да материјал у вези са предметом "Сакиб Махмуљин, Шефик Џаферовић и други", који је доставио Тужилаштву БиХ, неће бити ни прочитан.

Босна и Херцеговина 29.01.2015 | 12:13
Кебо тражи помоћ Брамерца

"То имплицира да у том случају неће бити конкретне радње, како то налажу процедуре", навео је потпредсједник ФБиХ у писму упућеном Брамерцу.

Кебо истиче да је добио нове важне доказе, али да не види смисао даљег слања документације Тужилаштву БиХ када неће бити прочитани, нити ће бити испитана њихова правна снага.

Он је затражио од Брамерца помоћ да се у правосудним институцијама направи инвентура хашких предмета који су им прослијеђени како велики дио њих не би стајао у ладицама.

Посебну пажњу скренуо је на чињеницу да постоји огроман политички притисак на правосудне институције, посебно од појединаца, односно врха СДА. Кебо истиче да то спрјечава битну ствар за БиХ - да се дође до истине, што је једини начина за помирење и стабилност БиХ.

Потпредсједник ФБиХ обавијестио је главног хашког тужиоца да су неки свједоци, који су потврдили тачност достављене документације, нападнути и застрашивани да би се спријечило да се дође до истине која не иде у прилог појединцима и дневно политичкој сврси.

Кебо је нагласио да се води организована кампања СДА и дијела Исламске заједнице БиХ на сатанизацији њега и свих оних који се боре за правду, истину и помирење народа БиХ, једином путу ка њеном миру и стабилности.

Он је указао и на примјере насиља према неистомишљеницима што итекако омета европски пут БиХ.

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

истина

29.01.2015 13:16

не волим СДА..ал овај Кебо је шљам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

29.01.2015 13:29

Зашто си ћутао до сада ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

СС

29.01.2015 14:03

Сви требају да одговарају за злочин али зашто тек сад се јавља?

ОДГОВОРИТЕ
Name

либеро

29.01.2015 14:08

"истина, Бошњак", какви су ово коментари? Проговорите ви! О оном што ви знате. Не смијете, кукавице сте, бојите се за своју гузицу! Мислите да је лако свједочити! Ви ћете сигурно имати више користи од тога него Кебо. У праву је Кебо што се тиче институција, неће мрднути прстом, ако икако могу. Политичари могу шта хоће, у овој вукојебини званој РС, ФЕД БиХ и БиХ. Ово је срамота а не држава. Односно, ми смо срамота. Сви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

звака

29.01.2015 14:12

Ста је Кебо, тресу ти се ноге?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

29.01.2015 14:36

Ние битно ко кога воли или не воли.Битно је да истина изађе на видјело било како.Већ сам у једном коментару написао да се надам да је тужилаштву БиХ однио копије јер би оригинале прогутао мрак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре-либеро

29.01.2015 15:03

Ста знаци знао за злоцин...тек сад???? Кад је фотеља отисла. Ај нелупетај матере ти,тандрце ти ауспух од силних глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузно

29.01.2015 15:08

Све це се сазнати ко је заста крив, сад сте ви на реду, Босњаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

29.01.2015 15:16

Као прво, већину ствари о којима Кебо говори ми Срби смо знали, а зна и Тужилаштво БиХ. Хемијске отрове смо осјетили на својој кожи. Као друго, увјерен сам да је неко јако моћан (погодите ко је то) Кеби дао ултиматум и документацију да их објелодани. Много пута сам овдје прочитао коментар у смислу "нека сви одговарају за своје злочине", а сада одједном Кебо је шљам или издајник. Ако је издајник онда издаје истину, не може издајник издавати лаж јер онда не би био издајник него лажов. Логика намеће закључак да се овдје не ради о борби за истуну него за проналажење разлога да се БиХ стави под још вечу контролу страних безбједносних служби у борби против тероризма. Управо из тог разлога у жижи је одред Ел Муџахедин. Колико је ово тачно показује споразум између СИПА-е и ФБИ о сарадњи на пољу борбе против тероризма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

29.01.2015 15:31

Ре Драган:Реалан и тачан коментар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За МИЛОСА

29.01.2015 16:13

Ти све коментарисес.Изгледа да ти је ово занимање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

31.01.2015 13:48

Драган ( најбоље до сада написан коментар). Одавно нисам процитао бољи коментар господине. Свака част.

ОДГОВОРИТЕ