Kebo traži pomoć Bramerca

Potpredsjednik Federacije BiH /FBiH/ Mirsad Kebo zatražio je pomoć glavnog haškog tužioca Serža Bramerca, jer sumnja da materijal u vezi sa predmetom "Sakib Mahmuljin, Šefik Džaferović i drugi", koji je dostavio Tužilaštvu BiH, neće biti ni pročitan.

Bosna i Hercegovina 29.01.2015 | 12:13
Kebo traži pomoć Bramerca

"To implicira da u tom slučaju neće biti konkretne radnje, kako to nalažu procedure", naveo je potpredsjednik FBiH u pismu upućenom Bramercu.

Kebo ističe da je dobio nove važne dokaze, ali da ne vidi smisao daljeg slanja dokumentacije Tužilaštvu BiH kada neće biti pročitani, niti će biti ispitana njihova pravna snaga.

On je zatražio od Bramerca pomoć da se u pravosudnim institucijama napravi inventura haških predmeta koji su im proslijeđeni kako veliki dio njih ne bi stajao u ladicama.

Posebnu pažnju skrenuo je na činjenicu da postoji ogroman politički pritisak na pravosudne institucije, posebno od pojedinaca, odnosno vrha SDA. Kebo ističe da to sprječava bitnu stvar za BiH - da se dođe do istine, što je jedini načina za pomirenje i stabilnost BiH.

Potpredsjednik FBiH obavijestio je glavnog haškog tužioca da su neki svjedoci, koji su potvrdili tačnost dostavljene dokumentacije, napadnuti i zastrašivani da bi se spriječilo da se dođe do istine koja ne ide u prilog pojedincima i dnevno političkoj svrsi.

Kebo je naglasio da se vodi organizovana kampanja SDA i dijela Islamske zajednice BiH na satanizaciji njega i svih onih koji se bore za pravdu, istinu i pomirenje naroda BiH, jedinom putu ka njenom miru i stabilnosti.

On je ukazao i na primjere nasilja prema neistomišljenicima što itekako ometa evropski put BiH.

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

istina

29.01.2015 13:16

ne volim SDA..al ovaj Kebo je šljam.

ODGOVORITE
Name

Bošnjak

29.01.2015 13:29

Zašto si ćutao do sada ?

ODGOVORITE
Name

SS

29.01.2015 14:03

Svi trebaju da odgovaraju za zločin ali zašto tek sad se javlja?

ODGOVORITE
Name

libero

29.01.2015 14:08

"istina, Bošnjak", kakvi su ovo komentari? Progovorite vi! O onom što vi znate. Ne smijete, kukavice ste, bojite se za svoju guzicu! Mislite da je lako svjedočiti! Vi ćete sigurno imati više koristi od toga nego Kebo. U pravu je Kebo što se tiče institucija, neće mrdnuti prstom, ako ikako mogu. Političari mogu šta hoće, u ovoj vukojebini zvanoj RS, FED BiH i BiH. Ovo je sramota a ne država. Odnosno, mi smo sramota. Svi.

ODGOVORITE
Name

zvaka

29.01.2015 14:12

Sta je Kebo, tresu ti se noge?

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

29.01.2015 14:36

Nie bitno ko koga voli ili ne voli.Bitno je da istina izađe na vidjelo bilo kako.Već sam u jednom komentaru napisao da se nadam da je tužilaštvu BiH odnio kopije jer bi originale progutao mrak.

ODGOVORITE
Name

re-libero

29.01.2015 15:03

Sta znaci znao za zlocin...tek sad???? Kad je fotelja otisla. Aj nelupetaj matere ti,tandrce ti auspuh od silnih gluposti.

ODGOVORITE
Name

Tuzno

29.01.2015 15:08

Sve ce se saznati ko je zasta kriv, sad ste vi na redu, Bosnjaci.

ODGOVORITE
Name

Dragan

29.01.2015 15:16

Kao prvo, većinu stvari o kojima Kebo govori mi Srbi smo znali, a zna i Tužilaštvo BiH. Hemijske otrove smo osjetili na svojoj koži. Kao drugo, uvjeren sam da je neko jako moćan (pogodite ko je to) Kebi dao ultimatum i dokumentaciju da ih objelodani. Mnogo puta sam ovdje pročitao komentar u smislu "neka svi odgovaraju za svoje zločine", a sada odjednom Kebo je šljam ili izdajnik. Ako je izdajnik onda izdaje istinu, ne može izdajnik izdavati laž jer onda ne bi bio izdajnik nego lažov. Logika nameće zaključak da se ovdje ne radi o borbi za istunu nego za pronalaženje razloga da se BiH stavi pod još veču kontrolu stranih bezbjednosnih službi u borbi protiv terorizma. Upravo iz tog razloga u žiži je odred El Mudžahedin. Koliko je ovo tačno pokazuje sporazum između SIPA-e i FBI o saradnji na polju borbe protiv terorizma.

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

29.01.2015 15:31

Re Dragan:Realan i tačan komentar.

ODGOVORITE
Name

Za MILOSA

29.01.2015 16:13

Ti sve komentarises.Izgleda da ti je ovo zanimanje.

ODGOVORITE
Name

Simo

31.01.2015 13:48

Dragan ( najbolje do sada napisan komentar). Odavno nisam procitao bolji komentar gospodine. Svaka čast.

ODGOVORITE