Београд добио улицу Рајка Митића!

Као што је најављено, Београд је после Стадиона "Рајко Митић" добио и улицу по првој Звездиној звезди. Црвено-бели се захвалили Граду због тога.

Фудбал 30.01.2015 | 12:20
Београд добио улицу Рајка Митића!

Бањички венац од данас је Улица Рајка Митића.

Тако је прва Звездина звезда, легендарни фудбалер и тренер црвено-белих, после стадиона који је назван по његовом имену, добио и улицу у престоници. И то ону која води на трибине бивше "Маракане", а од скоро Стадиона "Рајко Митић".

Градски менаџер Горан Весић објавио је да од 29. јануара ове године улица која спаја улице Вељка Лукића Курјака и Љутице Богдана носи име једног од наших најбољих фудбалера свих времена (19. 11. 1922. – 29. 3. 2008. године).

"Рајко Митић није био само један од најбољих југословенских фудбалера, већ човек који је веома утицао на развој нашег спорта, друштва и самог Београда. Одавно је заслужио да му се Београд одужи, а најмање што смо могли да учинимо јесте да једна улица у нашем граду понесе његово име. Ова одлука део је наше нове полтике која подразумева да сви људи који су допринели развоју нашег града, без обзира на то да ли су државници, војници, али и новинари, глумци, уметници, професори универзитета треба да добију достојно обележје у нашем граду како би их се будуће генерације сећале", рекао је Весић.

"ФК Црвена звезда се захваљује Скупштини града Београда зато што је Комисије за тргове и улице донела одлуку да досадашња улица Бањички венац добије име Рајка Митића. Посебно се захваљујемо председнику Скупштине града Николи Никодијевићу и градском менаџеру Горану Весићу на великом труду који су уложили да оваква одлука буде донета", саопштено је на званичном порталу ФК Црвена звезда и додато:

"Рајко Митић није само легенда нашег клуба и југословенског фудбала, већ човек који је оставио неизбрисив траг у нашем спорту, друштву и Београду. Зато је заслужио да му се град Београд одужи тако што ће једна градска улица носити његово име на исти начин на који му се одужила његова Црвена звезда тако што је свом стадиону дала име Рајко Митић".

Наглашено је и да...

"Верујемо да ће Скупштина града Београда веома брзо прихватити иницијативу Црвене звезде да једна улица у Београду добије име по Миљану Миљанићу, легендарном тренеру Црвене звезде и легенди југословенског фудбала".

Према Весићевим речима, ова одлука има и симболично значење, јер се улица налази поред стадиона који носи његово име и поред омладинске школе овог клуба.

"Јучерашња одлука Комисије за споменике и имена тргова и улица треба да нас учини сретнима јер се Београд одужио дивном човеку и великом спортисти", рекао је градски менаџер.

Коментари / 0

Оставите коментар