Beograd dobio ulicu Rajka Mitića!

Kao što je najavljeno, Beograd je posle Stadiona "Rajko Mitić" dobio i ulicu po prvoj Zvezdinoj zvezdi. Crveno-beli se zahvalili Gradu zbog toga.

Fudbal 30.01.2015 | 12:20
Beograd dobio ulicu Rajka Mitića!

Banjički venac od danas je Ulica Rajka Mitića.

Tako je prva Zvezdina zvezda, legendarni fudbaler i trener crveno-belih, posle stadiona koji je nazvan po njegovom imenu, dobio i ulicu u prestonici. I to onu koja vodi na tribine bivše "Marakane", a od skoro Stadiona "Rajko Mitić".

Gradski menadžer Goran Vesić objavio je da od 29. januara ove godine ulica koja spaja ulice Veljka Lukića Kurjaka i Ljutice Bogdana nosi ime jednog od naših najboljih fudbalera svih vremena (19. 11. 1922. – 29. 3. 2008. godine).

"Rajko Mitić nije bio samo jedan od najboljih jugoslovenskih fudbalera, već čovek koji je veoma uticao na razvoj našeg sporta, društva i samog Beograda. Odavno je zaslužio da mu se Beograd oduži, a najmanje što smo mogli da učinimo jeste da jedna ulica u našem gradu ponese njegovo ime. Ova odluka deo je naše nove poltike koja podrazumeva da svi ljudi koji su doprineli razvoju našeg grada, bez obzira na to da li su državnici, vojnici, ali i novinari, glumci, umetnici, profesori univerziteta treba da dobiju dostojno obeležje u našem gradu kako bi ih se buduće generacije sećale", rekao je Vesić.

"FK Crvena zvezda se zahvaljuje Skupštini grada Beograda zato što je Komisije za trgove i ulice donela odluku da dosadašnja ulica Banjički venac dobije ime Rajka Mitića. Posebno se zahvaljujemo predsedniku Skupštine grada Nikoli Nikodijeviću i gradskom menadžeru Goranu Vesiću na velikom trudu koji su uložili da ovakva odluka bude doneta", saopšteno je na zvaničnom portalu FK Crvena zvezda i dodato:

"Rajko Mitić nije samo legenda našeg kluba i jugoslovenskog fudbala, već čovek koji je ostavio neizbrisiv trag u našem sportu, društvu i Beogradu. Zato je zaslužio da mu se grad Beograd oduži tako što će jedna gradska ulica nositi njegovo ime na isti način na koji mu se odužila njegova Crvena zvezda tako što je svom stadionu dala ime Rajko Mitić".

Naglašeno je i da...

"Verujemo da će Skupština grada Beograda veoma brzo prihvatiti inicijativu Crvene zvezde da jedna ulica u Beogradu dobije ime po Miljanu Miljaniću, legendarnom treneru Crvene zvezde i legendi jugoslovenskog fudbala".

Prema Vesićevim rečima, ova odluka ima i simbolično značenje, jer se ulica nalazi pored stadiona koji nosi njegovo ime i pored omladinske škole ovog kluba.

"Jučerašnja odluka Komisije za spomenike i imena trgova i ulica treba da nas učini sretnima jer se Beograd odužio divnom čoveku i velikom sportisti", rekao je gradski menadžer.

Komentari / 0

Ostavite komentar