АО: Серена и Шарапова у финалу, реакције

Америчка тенисерка Серена Вилијамс рекла је да је њено искуство било пресудно у мечу полуфинала Отвореног првенства Аустралије против Медисон Киз. Друга тенисерка света Марија Шарапова изјавила је да је поносна што се поново пласирала у финале Аустралијан опена.

Тенис 29.01.2015 | 15:20
АО: Серена и Шарапова у финалу, реакције

Прва играчица света пласирала се у финале Отвореног првенства Аустралије, пошто је у полуфиналу победила Медисон Киз са 7:6, 6:2.

"Желела сам да добијем овај меч, пробала сам да дам максимум јер Киз стварно игра добро, она је једна од тенисерки које дефинитивно треба гледати у будућности. Сигурно је моје искуство било пресудно, јер била сам раније у таквим ситуацијама. Подизала сам игру током меча и то ми је помогло да победим", рекла је Вилијамс.

Американка се потом осврнула на своју игру у досадашњем току турнира.

„После Вимблдона сам одлучила да се опустим и вратим себи. Желим још једну титулу, али то није питање живота или смрти, могу да се опустим. Одлично је што имам држим висок интензитет игре, а у исто време мирноћом успевам да прођем даље“, додала је Серена.

Она се током боравка у Мелбурну борила са прехладом, али истиче да се сваким даном осећа све боље.

„Много сам боље и сваким даном напредујем. Надам се да ћу у суботу бити потпуно здрава“.

19-годишња Медисон Киз одиграла је фантастичан турнир и први пут у каријери се пласирала у полуфинале неког од четири највећа турнира.

„Она може направити велике ствари у каријери, има жељу која је неопходна да постане најбоља. Дефинитивно мислим да може бити на првом месту и освајати Грен слемове“, похвалила је Серена своју сународницу.

Вилијамс ће у суботу играти за своју 19. Грен слем титулу, а противница у финалу ће јој бити Рускиња Марија Шарапова која је била боља од Јекатерине Макарове са 2:0.

Прва и друга тенисерка света су се до сада састајале 18 пута, а Вилијамс је неупоредиво успешнија. Има чак 16 победа над Шараповом, али је истакла да је сваки нови меч нова прича.

"Она игра добро, неће имати шта да изгуби. Играће агресивно, а ја ћу морати да играм добро... Задовољна сам што сам поново у финалу грен слем турнира, то је сјајно", закључила је млађа од сестара Вилијамс.

Шарапова је место у финалу Аустралијан опена обезбеддила пошто је савладала земљакињу Јекатерину Макарову са 6:3, 6:2.

Маша ће се у финалу борити са Американком Сереном Вилијамс која је надиграла Медисон Киз са 7:6, 6:2.

„Веома сам срећна, мислим да сам одиграла чврсто и урадила све што је било потребно да урадим. Нисам се плашила да ће постати физички тежак меч. Било је веома важно да останем у првих неколико гемова на позицији на којој се најбоље осећам, што сам радила добро, иако сам у првом и другом била мало повученија. Ти кључни тренуци су веома битни и веома сам срећна што сам остварила сигурну победу“, рекла је Шарапова.

Рускиња је 2007. године изгубила је од Серене Вилијамс, годину дана касније савладала је Ану Ивановић, а 2012. поражена је од Викторија Азаренке.

„То је обично подсетник који имам, глад коју покушавам да стекнем када изађем на терен. Али, дефинитивно сам поносна што сам поново успела да дођем до ове фазе турнира. Мислим да је у Грен слем финалу свако нервозан, то је посебан тренутак. Сви раде сатима како би се ту нашли, мислим да не бисмо били људи да се додатно не унервозимо“, додала је Маша.

Она се потом осврнула на данашњу противницу која је одиграла друго везано Грен слем полуфинале и попела на девето место WТА листе.

„Апсолутно има игру да остане на тој позицији. Она је играчица која је способна за тако нешто и неко ко је последњих година веома константан“, закључила је Шарапова.

Коментари / 0

Оставите коментар