AO: Serena i Šarapova u finalu, reakcije

Američka teniserka Serena Vilijams rekla je da je njeno iskustvo bilo presudno u meču polufinala Otvorenog prvenstva Australije protiv Medison Kiz. Druga teniserka sveta Marija Šarapova izjavila je da je ponosna što se ponovo plasirala u finale Australijan opena.

Tenis 29.01.2015 | 15:20
AO: Serena i Šarapova u finalu, reakcije

Prva igračica sveta plasirala se u finale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u polufinalu pobedila Medison Kiz sa 7:6, 6:2.

"Želela sam da dobijem ovaj meč, probala sam da dam maksimum jer Kiz stvarno igra dobro, ona je jedna od teniserki koje definitivno treba gledati u budućnosti. Sigurno je moje iskustvo bilo presudno, jer bila sam ranije u takvim situacijama. Podizala sam igru tokom meča i to mi je pomoglo da pobedim", rekla je Vilijams.

Amerikanka se potom osvrnula na svoju igru u dosadašnjem toku turnira.

„Posle Vimbldona sam odlučila da se opustim i vratim sebi. Želim još jednu titulu, ali to nije pitanje života ili smrti, mogu da se opustim. Odlično je što imam držim visok intenzitet igre, a u isto vreme mirnoćom uspevam da prođem dalje“, dodala je Serena.

Ona se tokom boravka u Melburnu borila sa prehladom, ali ističe da se svakim danom oseća sve bolje.

„Mnogo sam bolje i svakim danom napredujem. Nadam se da ću u subotu biti potpuno zdrava“.

19-godišnja Medison Kiz odigrala je fantastičan turnir i prvi put u karijeri se plasirala u polufinale nekog od četiri najveća turnira.

„Ona može napraviti velike stvari u karijeri, ima želju koja je neophodna da postane najbolja. Definitivno mislim da može biti na prvom mestu i osvajati Gren slemove“, pohvalila je Serena svoju sunarodnicu.

Vilijams će u subotu igrati za svoju 19. Gren slem titulu, a protivnica u finalu će joj biti Ruskinja Marija Šarapova koja je bila bolja od Jekaterine Makarove sa 2:0.

Prva i druga teniserka sveta su se do sada sastajale 18 puta, a Vilijams je neuporedivo uspešnija. Ima čak 16 pobeda nad Šarapovom, ali je istakla da je svaki novi meč nova priča.

"Ona igra dobro, neće imati šta da izgubi. Igraće agresivno, a ja ću morati da igram dobro... Zadovoljna sam što sam ponovo u finalu gren slem turnira, to je sjajno", zaključila je mlađa od sestara Vilijams.

Šarapova je mesto u finalu Australijan opena obezbeddila pošto je savladala zemljakinju Jekaterinu Makarovu sa 6:3, 6:2.

Maša će se u finalu boriti sa Amerikankom Serenom Vilijams koja je nadigrala Medison Kiz sa 7:6, 6:2.

„Veoma sam srećna, mislim da sam odigrala čvrsto i uradila sve što je bilo potrebno da uradim. Nisam se plašila da će postati fizički težak meč. Bilo je veoma važno da ostanem u prvih nekoliko gemova na poziciji na kojoj se najbolje osećam, što sam radila dobro, iako sam u prvom i drugom bila malo povučenija. Ti ključni trenuci su veoma bitni i veoma sam srećna što sam ostvarila sigurnu pobedu“, rekla je Šarapova.

Ruskinja je 2007. godine izgubila je od Serene Vilijams, godinu dana kasnije savladala je Anu Ivanović, a 2012. poražena je od Viktorija Azarenke.

„To je obično podsetnik koji imam, glad koju pokušavam da steknem kada izađem na teren. Ali, definitivno sam ponosna što sam ponovo uspela da dođem do ove faze turnira. Mislim da je u Gren slem finalu svako nervozan, to je poseban trenutak. Svi rade satima kako bi se tu našli, mislim da ne bismo bili ljudi da se dodatno ne unervozimo“, dodala je Maša.

Ona se potom osvrnula na današnju protivnicu koja je odigrala drugo vezano Gren slem polufinale i popela na deveto mesto WTA liste.

„Apsolutno ima igru da ostane na toj poziciji. Ona je igračica koja je sposobna za tako nešto i neko ko je poslednjih godina veoma konstantan“, zaključila je Šarapova.

Komentari / 0

Ostavite komentar