Куп: Лудница на Калдерону, Барса у 1/2-финалу!

Фудбалери Барселоне пласирали су се у полуфинале шпанског Купа Краља пошто су у бурном реваншу четвртфинала савладали Атлетико у Мадриду са 3:2.

Фудбал 28.01.2015 | 23:45
Куп: Лудница на Калдерону, Барса у 1/2-финалу!

Каталонци су тако даље прошли са укупних 4:2, пошто су у првом мечу на Камп Ноу славили са 1:0.

Реванш на Висенте Калдерону имао је два различита полувремена. Прво је било спектакуларно, са много лепих потеза, голова и тензије, а у наставку је темпо потпуно опао због резултата и искључења Габија на полувремену.

Нејмар је постигао два гола за Каталонце, а трећи је био аутогол Миранде, док су стрелци за Атлетико били Фернандо Торес и Раул Гарсија. Реванш је почео спектакуларно, већ после 40 секунди Фернандо Торес је избацио Масћерана и одличним ударцем са ивице казненог простора погодио је за 1:0.

Барса се брзо опоравила и већ у 9. минуту Нејмар је искористио сјајно додавање Луиса Суареса и изједначио је на 1:1. Екипа Дијега Симеонеа наставила је да напада и у 30. минуту поново је дошла до вођства.

Раул Гарсија је прво изнудио, а онда и искористио пенал – 2:1. Ипак, финиш првог дела припао је Каталонцима. У 38. минуту после корнера и гужве у шеснаестерцу Миранда је постигао аутогол за 2:2, а три минута касније Нејхмар је после бриљантне акције довео свој тим до првог вођства.

Меси је послао сјајну лопту на леву страну, тамо је Алба вратио у средину, а Нејмар је мајсторски прихватио, избегао је голмана и лагано је сместио у мрежу.

Крајем првог дела виђене су и чарке међу играчима док су улазили у тунел. Епилог свега било је искључење Габија који је већ имао жути картон, па је Атлетико био ослабљен у наставку.

Управо због црвеног картона Габију, али и због резултата, у наставку је темпо потпуно опао. Барса је била задовољна вођством и није превише кидисала ка голу домаћина, док је Атлетико био свестан да тешко може да постигне три, а не прими ниједан гол. На крају је домаћин завршио са деветорицом на терену, пошто је у 84. минуту други жути картон добио и Суарес.

Коментари / 0

Оставите коментар