Kup: Ludnica na Kalderonu, Barsa u 1/2-finalu!

Fudbaleri Barselone plasirali su se u polufinale španskog Kupa Kralja pošto su u burnom revanšu četvrtfinala savladali Atletiko u Madridu sa 3:2.

Fudbal 28.01.2015 | 23:45
Kup: Ludnica na Kalderonu, Barsa u 1/2-finalu!

Katalonci su tako dalje prošli sa ukupnih 4:2, pošto su u prvom meču na Kamp Nou slavili sa 1:0.

Revanš na Visente Kalderonu imao je dva različita poluvremena. Prvo je bilo spektakularno, sa mnogo lepih poteza, golova i tenzije, a u nastavku je tempo potpuno opao zbog rezultata i isključenja Gabija na poluvremenu.

Nejmar je postigao dva gola za Katalonce, a treći je bio autogol Mirande, dok su strelci za Atletiko bili Fernando Tores i Raul Garsija. Revanš je počeo spektakularno, već posle 40 sekundi Fernando Tores je izbacio Masćerana i odličnim udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio je za 1:0.

Barsa se brzo oporavila i već u 9. minutu Nejmar je iskoristio sjajno dodavanje Luisa Suaresa i izjednačio je na 1:1. Ekipa Dijega Simeonea nastavila je da napada i u 30. minutu ponovo je došla do vođstva.

Raul Garsija je prvo iznudio, a onda i iskoristio penal – 2:1. Ipak, finiš prvog dela pripao je Kataloncima. U 38. minutu posle kornera i gužve u šesnaestercu Miranda je postigao autogol za 2:2, a tri minuta kasnije Nejhmar je posle briljantne akcije doveo svoj tim do prvog vođstva.

Mesi je poslao sjajnu loptu na levu stranu, tamo je Alba vratio u sredinu, a Nejmar je majstorski prihvatio, izbegao je golmana i lagano je smestio u mrežu.

Krajem prvog dela viđene su i čarke među igračima dok su ulazili u tunel. Epilog svega bilo je isključenje Gabija koji je već imao žuti karton, pa je Atletiko bio oslabljen u nastavku.

Upravo zbog crvenog kartona Gabiju, ali i zbog rezultata, u nastavku je tempo potpuno opao. Barsa je bila zadovoljna vođstvom i nije previše kidisala ka golu domaćina, dok je Atletiko bio svestan da teško može da postigne tri, a ne primi nijedan gol. Na kraju je domaćin završio sa devetoricom na terenu, pošto je u 84. minutu drugi žuti karton dobio i Suares.

Komentari / 0

Ostavite komentar