Ђурић: Пантића оставити у Партизану што дуже!

Посао са Челсијем није готов, Партизан мора да потпише нови уговор са Пантићем, али без посредника. „Његови заступници су врло коректни људи, привржени нашем клубу и сигуран сам да простор за договор постоји“, каже доскорашњи председник црно-белих.

Фудбал 29.01.2015 | 15:40
Ђурић: Пантића оставити у Партизану што дуже!

Док је једни сматрају нереалном, други прикупљањем поена код навијача, а трећи – можда и наивни – радују се најави Драгана Ћирића да Партизан покушава да наговори Данила Пантића да продужи уговор, бивши председник црно-белих Драган Ђурић истиче да је таква опција могућа и саветује наследнике на руководећим позицијама да у експресном року наговоре младог везисту да остане црно-бели. Макар до јуна 2016.

Поводом Ћирићевих речи МОЗЗАРТ Спорт је контактирао доскорашњег првог човека клуба који каже да је са Пантићем и његовим заступницима имао начелни договор о продужетку сарадње која истиче у јуну и да би његови наследници само требало да наставе тим путем.
„Прочитао сам Ћирићеву изјаву и апсолутно подржавам спортског директора, али и да кажем да би Партизан морао да пожури уколико жели да задржи Данила. Његови заступници су врло коректни људи, привржени нашем клубу и сигуран сам да простор за договор постоји. Чујем да су до сад разговоре о продужетку сарадње водили неки људи са стране, а то није добро. Челници Партизана би требало директно да преговарају, на тај начин би показали озбијност, стварно послали поруку да могу да сачувају Пантића“, навео је Ђурић.

Његове речи су у супротности са најавама да би Данило Пантић до краја прелазног рока требало да пређе у Челси, а одатле на позајмицу у Витесе, међутим, Ђурић открива да млади везиста ништа још није потписао.
„Колико знам, посао са Челсијем није завршен. Партизан зато има шансу да задржи Данила. Подсећам, наше руководство је било у још тежем положају новембра 2013, пошто му је стипендијски уговор истицао за 15 дана, а онда смо се брзо договорили да потпише професионални уговор, иако је могао већ тад да нас напусти. Имали смо и пре истека мандата начелан договор да продужи сарадњу на још годину и по дана. Сигуран сам да би они то и сад учинили, само би их требало назвати и разговарати.“

Дугогодишњи председник Парног ваљка каже да би останак Пантића у Србији требало да буде приоритет овог руководства.
„Читам да би Партизан сад од одласка Пантића добио одређен новац, али будите сигурни да ће ако потпише нови уговор та сума сигурно порасти и износити неколико милиона евра. Он је бисер нашег фудбала и будућност репрезентације, уколико потпише нови уговор то ће клубу донети добит не само у финансијском, него и у играчком смислу“.

Опет, колико је реално очекивати да Пантић – који је главом већ у Лондону и кога тренер Николић не уиграва са екипом – потпише нови уговор кад се сам можда о томе не пита, јер о свему одлучују менаџери Фали Рамадани и Никола Дамјанац?
„Само ћу рећи да су господа која га заступају изузетно коректни, да воле Партизан и да вероватно и они желе да са њима преговара директно неко из клуба, а не посредници. Отуда је и мој апел новом руководству да што пре заврше посао са Пантићем. За добро Партизана“, закључио је Ђурић.

Коментари / 0

Оставите коментар