Đurić: Pantića ostaviti u Partizanu što duže!

Posao sa Čelsijem nije gotov, Partizan mora da potpiše novi ugovor sa Pantićem, ali bez posrednika. „Njegovi zastupnici su vrlo korektni ljudi, privrženi našem klubu i siguran sam da prostor za dogovor postoji“, kaže doskorašnji predsednik crno-belih.

Fudbal 29.01.2015 | 15:40
Đurić: Pantića ostaviti u Partizanu što duže!

Dok je jedni smatraju nerealnom, drugi prikupljanjem poena kod navijača, a treći – možda i naivni – raduju se najavi Dragana Ćirića da Partizan pokušava da nagovori Danila Pantića da produži ugovor, bivši predsednik crno-belih Dragan Đurić ističe da je takva opcija moguća i savetuje naslednike na rukovodećim pozicijama da u ekspresnom roku nagovore mladog vezistu da ostane crno-beli. Makar do juna 2016.

Povodom Ćirićevih reči MOZZART Sport je kontaktirao doskorašnjeg prvog čoveka kluba koji kaže da je sa Pantićem i njegovim zastupnicima imao načelni dogovor o produžetku saradnje koja ističe u junu i da bi njegovi naslednici samo trebalo da nastave tim putem.
„Pročitao sam Ćirićevu izjavu i apsolutno podržavam sportskog direktora, ali i da kažem da bi Partizan morao da požuri ukoliko želi da zadrži Danila. Njegovi zastupnici su vrlo korektni ljudi, privrženi našem klubu i siguran sam da prostor za dogovor postoji. Čujem da su do sad razgovore o produžetku saradnje vodili neki ljudi sa strane, a to nije dobro. Čelnici Partizana bi trebalo direktno da pregovaraju, na taj način bi pokazali ozbijnost, stvarno poslali poruku da mogu da sačuvaju Pantića“, naveo je Đurić.

Njegove reči su u suprotnosti sa najavama da bi Danilo Pantić do kraja prelaznog roka trebalo da pređe u Čelsi, a odatle na pozajmicu u Vitese, međutim, Đurić otkriva da mladi vezista ništa još nije potpisao.
„Koliko znam, posao sa Čelsijem nije završen. Partizan zato ima šansu da zadrži Danila. Podsećam, naše rukovodstvo je bilo u još težem položaju novembra 2013, pošto mu je stipendijski ugovor isticao za 15 dana, a onda smo se brzo dogovorili da potpiše profesionalni ugovor, iako je mogao već tad da nas napusti. Imali smo i pre isteka mandata načelan dogovor da produži saradnju na još godinu i po dana. Siguran sam da bi oni to i sad učinili, samo bi ih trebalo nazvati i razgovarati.“

Dugogodišnji predsednik Parnog valjka kaže da bi ostanak Pantića u Srbiji trebalo da bude prioritet ovog rukovodstva.
„Čitam da bi Partizan sad od odlaska Pantića dobio određen novac, ali budite sigurni da će ako potpiše novi ugovor ta suma sigurno porasti i iznositi nekoliko miliona evra. On je biser našeg fudbala i budućnost reprezentacije, ukoliko potpiše novi ugovor to će klubu doneti dobit ne samo u finansijskom, nego i u igračkom smislu“.

Opet, koliko je realno očekivati da Pantić – koji je glavom već u Londonu i koga trener Nikolić ne uigrava sa ekipom – potpiše novi ugovor kad se sam možda o tome ne pita, jer o svemu odlučuju menadžeri Fali Ramadani i Nikola Damjanac?
„Samo ću reći da su gospoda koja ga zastupaju izuzetno korektni, da vole Partizan i da verovatno i oni žele da sa njima pregovara direktno neko iz kluba, a ne posrednici. Otuda je i moj apel novom rukovodstvu da što pre završe posao sa Pantićem. Za dobro Partizana“, zaključio je Đurić.

Komentari / 0

Ostavite komentar