Лалат: Ваљда продамо некога, да вратимо дугове!

Тренер црвено-белих принудно прижељкује одласке квалитетних играча, да би клуб дошао у позицију да исплати зарађено фудбалерима и осталим запосленима.

Фудбал 29.01.2015 | 14:40
Лалат: Ваљда продамо некога, да вратимо дугове!

Црвена звезда је претходних неколико месеци промовисала младе играче који би могли да имају велики допринос побољшању финансијске ситуације у клубу.

На жалост по навијаче, не тако што ће својим добрим партијама донети вишегодишње успехе, већ зато што би својом продајом могли да донесу бар неки динар у испражњену касу.

"Ја се надам да ћемо у овом прелазном року успети да продамо једног-два играча, да би зарадили нешто и могли да преживимо до јуна. Да би играчи могли да добију плате, јер ако не добијају редовна примања, јако је тешко извући максимум из њих. Може месец-два, али тешко је пет месеци тако радити", поновио је Ненад Лалатовић у разовору са новинарима уочи повратка у Београд, са прве фазе припрема обављених у Коперу, оно што одавно прича - да је продаја талентованих играча једини пут ка смањивању клупских дугова.

Тренер црвено-белих је истакао да су играчи које има на располагању свесни ситуације у којој је Црвена звезда и да се не жале, већ вредно раде.

"Морам да их похвалим, јер знам да им није лако", рекао је Лалатовић и разочарано, помало и љутито, констатовао:

"Управа клуба труди се да набави паре за играче и све запослене у клубу, али све те паре одлазе онима који су тужили Црвену звезду. Сва примања која зарадимо одлазе некоме ко за шест месеци није одиграо два минута, али је имао огромну плату".

Најближи продаји тренутно су Дарко Лазић и Александар Ковачевић док је, што се тиче довођења играча, тај део прелазног рока можда и завршен за црвено-беле ове зиме.

Владимир Јововић био је на корак од промоције на "Маракани", али се она није догодила.

"Требало је да нам се Јововић прикључи у Словенији, али дефинитивно га нећу имати ове зиме и јако ми је жао због тога. Желео сам да дође јер је један од најбољих младих играча и стандардан је репрезентативац Црне Горе. Сигурно би појачао конкуренцију у тиму".

Поновио је Лалатовић и да има одлично мишљење о Николи Трујићу, крилном играчу Напретка из Крушевца, са којим је сарађивао прошле сезоне.

"Причао сам са неким људима који га воде, али нико из Звезде још није ступио у званичан контакт са њим.... Ради се о веома квалитетном играчу и јако га ценим".

Коментари / 0

Оставите коментар