Lalat: Valjda prodamo nekoga, da vratimo dugove!

Trener crveno-belih prinudno priželjkuje odlaske kvalitetnih igrača, da bi klub došao u poziciju da isplati zarađeno fudbalerima i ostalim zaposlenima.

Fudbal 29.01.2015 | 14:40
Lalat: Valjda prodamo nekoga, da vratimo dugove!

Crvena zvezda je prethodnih nekoliko meseci promovisala mlade igrače koji bi mogli da imaju veliki doprinos poboljšanju finansijske situacije u klubu.

Na žalost po navijače, ne tako što će svojim dobrim partijama doneti višegodišnje uspehe, već zato što bi svojom prodajom mogli da donesu bar neki dinar u ispražnjenu kasu.

"Ja se nadam da ćemo u ovom prelaznom roku uspeti da prodamo jednog-dva igrača, da bi zaradili nešto i mogli da preživimo do juna. Da bi igrači mogli da dobiju plate, jer ako ne dobijaju redovna primanja, jako je teško izvući maksimum iz njih. Može mesec-dva, ali teško je pet meseci tako raditi", ponovio je Nenad Lalatović u razovoru sa novinarima uoči povratka u Beograd, sa prve faze priprema obavljenih u Koperu, ono što odavno priča - da je prodaja talentovanih igrača jedini put ka smanjivanju klupskih dugova.

Trener crveno-belih je istakao da su igrači koje ima na raspolaganju svesni situacije u kojoj je Crvena zvezda i da se ne žale, već vredno rade.

"Moram da ih pohvalim, jer znam da im nije lako", rekao je Lalatović i razočarano, pomalo i ljutito, konstatovao:

"Uprava kluba trudi se da nabavi pare za igrače i sve zaposlene u klubu, ali sve te pare odlaze onima koji su tužili Crvenu zvezdu. Sva primanja koja zaradimo odlaze nekome ko za šest meseci nije odigrao dva minuta, ali je imao ogromnu platu".

Najbliži prodaji trenutno su Darko Lazić i Aleksandar Kovačević dok je, što se tiče dovođenja igrača, taj deo prelaznog roka možda i završen za crveno-bele ove zime.

Vladimir Jovović bio je na korak od promocije na "Marakani", ali se ona nije dogodila.

"Trebalo je da nam se Jovović priključi u Sloveniji, ali definitivno ga neću imati ove zime i jako mi je žao zbog toga. Želeo sam da dođe jer je jedan od najboljih mladih igrača i standardan je reprezentativac Crne Gore. Sigurno bi pojačao konkurenciju u timu".

Ponovio je Lalatović i da ima odlično mišljenje o Nikoli Trujiću, krilnom igraču Napretka iz Kruševca, sa kojim je sarađivao prošle sezone.

"Pričao sam sa nekim ljudima koji ga vode, ali niko iz Zvezde još nije stupio u zvaničan kontakt sa njim.... Radi se o veoma kvalitetnom igraču i jako ga cenim".

Komentari / 0

Ostavite komentar