Нуркић: Бити ''руки'' је једно велико с....!

Млади босански центар чуди се третману дебитаната у НБА лиги, а чарке са искуснијим ривалима сматра "саставним делом спорта".

Кошарка 29.01.2015 | 20:00
Нуркић: Бити ''руки'' је једно велико с....!

На НБА драфту летос су изабрана петорица момака из клубова АБА лиге, али је само Јусуф Нуркић сматрао да одмах треба да се опроба у најјачој конкуренцији.

Судећи по играма двадесетогодишњег центра из Живиница код Тузле, он се одлично адаптирао на нову средину, јер по учинку не заостаје за много искуснијим Бојаном Богдановићем (Бруклин) и Николом Миротићем (Чикаго).

Међутим, он сам каже да ствари "иза кулиса" стоје мало другачије.

"Бити 'руки' је велико с..ње, ако могу тако да се изразим, јер је стварно тешко и неугодно. Сулудо је. Једноставно, ту си нов и нико те не поштује, чисто онако, без разлога", рекао је Нуркић за "Бличер рипорт".

Да у Денверу веома озбиљно рачунају на њега, показали су "трејдом" Руса Тимофеја Мозгова у Кливленд.

Претходно је Нуркић свој велики потенцијал, али и дрскост (безобразлук?), показао у дуелима са неким од најбољих НБА центара, као што су Марк Гасол и Демаркус Казинс.

"То је само спорт, ништа лично. Док траје утакмица, ту су и емоције под којима се десе неке ствари... Кажеш неке ствари противнику, али то је саставни део спорта. Ништа лоше".

Коментари / 0

Оставите коментар